Bayraklı' nın kütüphaneleri göz kamaştırıyor

Bayraklı Belediyesi ilçeye kazandırdığı 15 kütüphaneye yaptığı yatırımlarla buraları cazibe merkezi haline getirdi. Yaklaşık 50 bin kitabın bulunduğu kütüphanelere “Herkes için kütüphane” projesi kapsamında 101 masa üstü bilgisayar, 14 projeksiyon ve perde, 15 renkli yazıcı ve 15 diz üstü bilgisayar kazandırıldı. Kütüphanelere gelenler hem kitaplardan hem de teknolojiden ücretsiz yararlanmaya devam ediyor.


Bayraklı' nın kütüphaneleri göz kamaştırıyor

Bayraklı Belediyesi'nin “her mahalleye bir kütüphane” projesi kapsamında 15 mahalleye açtığı kütüphaneler farklı yaş gruplarının adeta akınına uğramaya devam ediyor. “Herkes için kütüphane” projesi sayesinde de belediyenin kütüphaneleri birer teknoloji üssü haline dönüştürüldü. Proje kapsamında kütüphanelere şimdiye kadar 101 masaüstü bilgisayar, 14 projeksiyon ve perde, 15 renkli yazıcı ve 15 düz üstü bilgisayar kazandırıldı. Buraya gelen farklı yaş gruplarından vatandaşlar hem istedikleri kitapları okuyor hem de internet sayesinde bir tuşla dünya ile buluşuyor. Özellikle kadınlar proje kapsamında internet üzerinden düzenlenen seminerleri online izleme fırsatı yakalıyor. Belirli gün ve saatlerde verilen temel bilgisayar eğitimleri ile 4'üncü, 5'inci sınıf öğrencilerine yönelik İngilizce kursları ise yoğun ilgi görüyor. Vatandaşlar kütüphanelerdeki hizmetlere tam not veriyor. 

KÜTÜPHANELERİMİZ HERKES İÇİN…

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 15 mahallede kütüphane açtıklarını hatırlatarak, “Kitaplar iyi arkadaşlardır. Çocuklarımıza, gençlerimize hep okumayı tavsiye ediyoruz. Onların okuması için de elimizden geleni yapıyoruz. Kütüphanelerimize olan ilgiden gerçekten memnunuz. Öğretmenlerimiz de çocuklarımızı belli periyotlarla kütüphanelerimize getiriyor. Derslerini burada işliyorlar. Herkes için kütüphane projesi sayesinde kütüphanelerimizin teknoloji alt yapısını da güçlendirdik. Bu konuda iyi bir noktada olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Yeni yılda kütüphane sayımızı daha da artıracağız” dedi.