Bayındır' a Muhteşem Kütüphane

Bayındır Belediyesi tarafından kurulan Mustafa Necati Cumhuriyet Kütüphanesi’ nin açılışı yapıldı.


Bayındır' a Muhteşem Kütüphane

Bayındır Belediyesi ve İzmir Milletvekili Murat Bakan ile bir grup yardımseverin işbirliğiyle kurulan kütüphanenin açılışı 6 Ocak Cumartesi saat 13:30’da başlayan törenle yapıldı. Bayındır Belediyesi Hasan Hulki Yönt Kültür Merkezi’nde bulunan kütüphanenin açılışına Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli ve CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın yanı sıra meclis üyeleri, gazeteci yazar İsmail Uğural, kütüphanenin kurulmasında katkıları bulunan Işık Doğusoy, Behire Ayduk, Tijen Songür, Nermin Gülkaynak, Ayşegül Kayaoğlu, Bilge Polat, Sıdıka Günay, hayırsever vatandaşlar ve Bayındırlılar katıldı.  

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli yaptığı konuşmada “Bu bölge Bayındır’ımızın önemli bir tarihi eseri olup başarılı bir şekilde restore edilmiş ve kültür merkezi haline getirilmişti. Bugün onu Mustafa Necati Cumhuriyet Kütüphanesi ile tekrar halkımızla buluşturmanın sevincini yaşıyoruz.

Mustafa Necati, İzmir Milletvekili olup 1894-1929 yılları arasında yaşamıştır. Yaşamı boyunca bir çok ilke imza atan Mustafa Necati hem ilk Milli Eğitim Bakanı hem de Çocuk Esirgeme Kurumunun ilk başkanıdır. Türkiye’de 1 Kasım 1928’de yeni harflerin kabulünden sonra halkı okur-yazar kılmak amacıyla eğitim seferberliği için kurulan Millet Mekteplerinin de kurucusudur.

Binamız tarihi bir eser ama oluşturduğumuz kütüphanenin modern bir görünümü var. Öğrencilerimizin çıkmak istemeyeceği, gerek kitap okuma gerek araştırma, gerekse ders dışında vaktini geçirebileceği güzel bir mekân oldu. İçerisindeki kitaplar ile eminim sadece öğrencilerimiz değil her yaştan kitapseverler de buranın müdavimi olacak. En başından beri hep ilçemizi sosyal yönden de kalkındırmak, özellikle gençlerimizin bilinçlenmesini sağlamak için çalışıyoruz. Çağımız bilgi çağı, belki internet ve teknoloji sayesinde bilgiye ulaşmak çok kolay ama okumanın, araştırmanın, öğrenmenin bir refleks haline gelmesinde kütüphaneler hala çok önemli. Bizler daha güzel günler istiyorsak hepimizin daha çok okuması ve öğrenmesi lazım. O sebeple eğitime ve kültüre vereceğimiz destek her zaman devam edecek. Ayrıca Mustafa Necati adının ilçemizde yaşayacak olması da bizi çok mutlu ediyor. Mustafa Necati erken yaşta kaybedilen çok önemli bir Cumhuriyet insanı… Onun adının kütüphanemize verilmiş olmasını çok anlamlı buluyorum. Kütüphanemizin kurulmasında katkısı olan hayırsever vatandaşlarımıza sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Mustafa Necati Cumhuriyet Kütüphanesi’nin Bayındır’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Tören oda orkestrası tarafından verilen mini konser ile son buldu.