Buğdayın Akdeniz'deki Yolculuğu Konferansı-IV

İzmir Akdeniz Akademisi, zeytin ve üzümden sonra başlattığı Buğdayın Akdeniz'deki Yolculuğu konferans dizisine devam ediyor. 14 Ekim 2017 cumartesi günü saat 15.00'te İzmir Sanat [Kültürpark]'ta gerçekleşecek olan dördüncü konferansımızın moderatörlüğünü İzmir Akdeniz Akademisi Tarih Koordinatörü ve Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Alp Yücel Kaya yapacak.


Buğdayın Akdeniz'deki Yolculuğu Konferansı-IV

İzmir Akdeniz Akademisi, zeytin ve üzümden sonra başlattığı Buğdayın Akdeniz'deki Yolculuğu konferans dizisine devam ediyor.

 14 Ekim 2017 cumartesi günü saat 15.00'te İzmir Sanat [Kültürpark]'ta gerçekleşecek olan dördüncü konferansımızın moderatörlüğünü   İzmir Akdeniz Akademisi Tarih Koordinatörü ve Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Alp Yücel Kaya yapacak. Buğdayın Ekolojisi: Yerel Tohumlar, Ekşi   Mayalı Ekmekler başlığı altında gerçekleşecek olan konferansımızın konuşmacıları ve başlıkları şu şekildedir;

- Prof. Dr. Tayfun Özkaya [Emekli Öğretim Üyesi, Ege Üniversitesi] Yerel Buğday ve Ekşi Maya Ekmeğin Geleceği

- Ersin Aylin Bostan [Can Yücel Tohum Merkezi] Yerel Tohumun Yerel Üretici İçin Önemi ve Karakılçık Buğdayının Hikayesi

- Mesut Yüce Yıldız [Ziraat Mühendisi] Atalık Buğdaylara Dönüş


Üreticileri dinleyerek buğdayın günümüzdeki yolculuğuna tanıklık edebileceğiniz ve 'karakılçık' ekmeğini tatma şansını yakalayacağınız konferansımıza herkes davetlidir.