ANNIE İÇİN SON BAŞVURU 1 KASIM'DA

 TÜRKİYE’DE İLK KEZ SAHNELENECEK ÜNLÜ BROADWAY MÜZİKALİ ANNIE’DE BAŞROL OYUNCUSU VE KORODA YER ALACAK ÇOCUKLARIN SEÇİMİ 1 KASIM’DA SONA ERİYOR.


	ANNIE İÇİN SON BAŞVURU 1 KASIM'DA

  • ANNIE İÇİN SON BAŞVURU 1 KASIM’DA
  • TÜRKİYE’DE İLK KEZ SAHNELENECEK ÜNLÜ BROADWAY MÜZİKALİ ANNIE’DE BAŞROL OYUNCUSU VE KORODA YER ALACAK ÇOCUKLARIN SEÇİMİ 1 KASIM’DA SONA ERİYOR.
  • MOZART AKADEMİ GENEL MÜDÜRÜ İLHAN CİNPİR:
  • “DÜNYANIN EN ÜNLÜ ÇOCUK MÜZİKALLERİNDEN ANNIE’NİN BAŞROLÜNÜ OYNAYACAK TÜRK KIZINI ARIYORUZ. TAHMİNLERİMİZİN ÜZERİNDE BİR İLGİ GÖRÜYORUZ.BU BÜYÜK ESERİ, TÜRK ÇOCUKLARI VE GENÇLERİNİN SAHNE SANATLARINDAKİ YETENEKLERİ İLE BULUŞTURACAĞIZ”

 

Mozart Akademi, dünyanın en ünlü çocuk müzikalleri arasında yer alan Annie’yi Türkiye’de ilk kez İzmir’de sahneye koymaya hazırlanırken, müzikalde başrolü oynayacak ve koroda yer alacak çocukların seçimi 1 Kasım 2017’ye kadar devam edecek.

Annie rolünü dünyada ilk kez bir Türk kız çocuğunun oynayacağı müzikal başrol ve koro için başvurular www.annieturkiye.com internet adresinden yapılabiliyor.

Mozart Akademi Genel Müdürü ve opera sanatçısı İlhan Cinpir; Harry Potter Operası ve JessyMüzikali gibi sanat eserlerinin Türkiye’deki ilk prömiyerlerini başarıyla gerçekleştirdiklerini anımsatarak, en büyük hayallerinden birinin Annie’yi Türkiye’de sahnelemek olduğunu söyledi.

Türkiye’de çoksesli müziğin yanı sıra; opera, bale ve müzikal gibi sahne eserlerini zor ve ulaşılmaz sanatlar olmaktan çıkarmayı amaçladıklarını kaydeden Cinpir; Annie’nin de müzikleri ve senaryosu itibarıyla sadece çocukların değil, her yaştaki izleyicinin beğenip keyif alacağı, yaşama dair dikkat çekici mesajları olan bir müzikal olduğunu belirtti.

 

// İLK GÖSTERİM 2018 BAHARINDA

 

1977 yılından bugüne dünyanın onlarca ülkesinde sahnelenen ve Broadway’in en ünlü müzikalleri arasında yer alan Annie’nin kitapları, filmleri ve müzikal gösterimleriyle satış ve izlenme rekorları kırdığını anımsatan Cinpir, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Milyonlarca insanı etkilemeyi başarmış bir Brodwaymüzikalini ülkemizde ilk kez sahneleyecek olmak bize müthiş bir heyecan veriyor. Eserin Türkiye’deki tüm fikri mülkiyet ve gösterim haklarını satın aldık. Bu hayali bizlerle paylaşan çocuklarımızla birlikte Brodway yapımlarının artık ülkemizde de başarıyla sahnelenebildiğini kanıtlamak istiyoruz. Bu büyük iddianın heyecanı içindeyiz. Ancak ondan daha önemlisi, bu müzikalde Annie başrolünü oynayacak ve koroda yer alacak çocuklarımızın geleceğin ünlü sanatçıları olma potansiyeli taşımasıdır. Tüm dünyada çok yaygın şekilde sahnelenen ve izlenen bu büyük eseri, Türk çocukları ve gençlerinin sahne sanatlarındaki yetenekleri ile buluşturmayı amaçladık.”

Annie müzikalinin Türkiye prömiyeri, 2018 yılı bahar aylarında İzmir’de gerçekleştirilecek. Ünlü eserin İzmir’in yanı sıra; İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Bursa’daki sanatseverlerle de buluşması planlanıyor.