TÜSİAD Projesi'ne BASİFED'den destek

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜSİAD) 2011 yılından beri düzenlediği “TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var” girişimcilik yarışmasına Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu’ndan (BASİFED) destek geldi. BASİFED, yarışmanın final kampına katılamayan ancak ilk 100’e girmiş Ege Bölgesi’nden katılan genç girişimcileri, projelerindeki alanlara yönelik olarak sanayici ve iş adamları ile buluşturacak.


TÜSİAD Projesi'ne BASİFED'den destek

TÜSİAD Projesi’ne BASİFED’den destek

 

Akgerman: “Genç beyinlere yol göstereceğiz”

 

 

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜSİAD) 2011 yılından beri düzenlediği “TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var” girişimcilik yarışmasına Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri  Federasyonu’ndan (BASİFED) destek geldi.

BASİFED, yarışmanın final kampına katılamayan ancak ilk 100’e girmiş Ege Bölgesi’nden katılan genç girişimcileri, projelerindeki alanlara yönelik olarak sanayici ve iş adamları ile buluşturacak. "Basifed'in "Mentör Eğitimi" alanında ve "Girişimcilik bilgi merkezi" platformunda üye dernekleri aracılığı ile TÜSİAD'ın sözkonusu çalışma grubuna destek olacağı vurgulandı.

 

Çalışma Grubu’ndan ziyaret

 

TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Çalışma Grubu Başkanı Can Yücaoğlu ve ekibi BASİFED’e ziyarette bulunarak yarışmalarına katılan ancak finale kalamayan genç girişimciler için destek istedi. İlk 35’e kalıp TÜSİAD kampına katılamayan ancak 3700 proje arasında ilk 100’e giren girişimcilere destek olmak istediklerini, gençleri projelerindeki alanda faaliyet gösteren bölgedeki sanayici ve iş adamları ile buluşturmalarının çok önemli olduğunu ifade eden TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var Çalışma Grubu Başkanı Can Yücaoğlu, “3700 proje arasından ilk 100’e girip ilk 35 arasına kalamayarak girişimci kampına dahil olamayan çok değerli projeler ve harika girişimci adayı gençlerimiz var. Bu gençleri bulundukları il ve bölgelerdeki önde gelen sanayici ve iş adamları ile buluşturmak, kendi projelerini yatırımcılara ve sektör temsilcilerine anlatmalarını sağlamak, kısacası bu gençleri bundan sonraki adımları için cesaretlendirmek için BASİFED’in rehberliğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

İlk 100 desteklenmeli

 

2013 yılında yarışma finalistlerinden bir ekibe rehberlik yaptığını ve ekip olarak çok sıkı çalıştıklarını ifade eden BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, “O zaman Bu Gençlikte İş Var yarışması daha küçük kapsamlıydı ve format gereği finalistlere verilen TÜSİAD rehberlerinden biri de bendim. Uzun toplantılar ve çalışmalar yaparak projemizi birinci yapmıştık. Şimdi görüyorum ki bu yarışma çok büyümüş, gelişmiş ve katılımcı sayısı çok artmış. BASİFED olarak bu yarışmada ilk 100’e giren ancak finale kalamayan bölgemiz gençlerini sektör temsilcileri ile buluşturmak, onların bundan sonraki hamlelerinde yol gösterici olmak adına bileşenlerimizle toplanarak ne yapabileceğimize bakacağız. Ancak ülkemizin geleceği olan genç beyinlere yol göstermek, onları doğru noktalarla buluşturmak konusunda üzerimize düşen ne varsa yapacağımızın sözünü şimdiden verebiliriz” diye konuştu.

 

Şampiyonlar İzmir’den

 

Son 3 senedir yarışmayı İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden gençler kazanırken, 2013 yılında rehberliğini BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman’ın yaptığı ekip birinci olmuştu.

Söz konusu yarışmanın 2018 yılı başvuruları Ekim ayında başlayacak ve bu sene önceki yıllardan farklı olarak aralık ayına kadar başvurular alınacak.