Karamollaoğlu: İktidar Algı Operasyonlarında Çok Başarılı

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Meclis çalışmaları için uyardı: "Uyum yasalarında ‘güç bende, yeterli çoğunluğum var, istediğimi yaparım’ mantığı ile hareket edilmemelidir. Nasıl ki dünya 5’den büyükse, Türkiye’de 1’den büyüktür."


Karamollaoğlu: İktidar Algı Operasyonlarında Çok Başarılı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

TBMM’nin yeni yasama yılını değerlendiren Karamollaoğlu, “TBMM millet iradesinin yegane tecegillahıdır. Demokrasilerde çözümün nihai adresidir. Meclis ne kadar güçlü olursa, Türkiye o kadar güçlenir. Milletin beklentilerine cevap verdiği, milletin lehine kanunlar çıkardığı ölçüde itibar kazanır ya da kaybeder. Biz TBMM’den yeni dönemde bu beklentiye uygun bir çalışma bekliyor ve istiyoruz” dedi.

‘1 KİŞİNİN DEĞİL 80 MİLYONUN TEMSİLCİSİ’

TBMM’nin uyum yasaları ile ilgili önemli bir sınav vereceğini de söyleyen Karamollaoğlu şunları kaydetti:  “Şimdiden uyarıyoruz; uyum yasalarında ‘güç bende, yeterli çoğunluğum var, istediğimi yaparım’ mantığı ile hareket edilmemelidir. Nasıl ki dünya 5’den büyükse, Türkiye’de 1’den büyüktür. Meclis 1 kişinin, 2 kişinin değil 80 milyonun temsilcisidir. Hiçbir kişi, kurum veya makamın vesayeti altına sokulmamalıdır. Bu yüzden AK Parti’nin değil, Türkiye’nin geleceği düşünülerek hareket edilmelidir. Milleti kutuplaştırıcı değil kucaklaştırıcı bir yaklaşım ortaya konulmalıdır. Gücün hukukunu değil hukukun gücünü koruyan yasaları hayata geçirmelidir.”

ALGI OPERASYONLARINDA BAŞARILILAR

Motorlu Taşıt Vergisi tartışmalarına da değinen Karamollaoğlu, iktidarın algı operasyonlarında başarılı olduğunu kaydederek, şöyle dedi: “Algı operasyonlarında çok başarılılar, çünkü içine düştükleri her hezimeti bir zafer edasıyla sunabiliyorlar. Vergi operasyonlarında da çok başarılılar; kendi başarısızlıklarını, kendi iflaslarını, millete yükleyip bunu da vatanseverlik diye yutturmaya kalkabiliyorlar. Kimse bu millete fedakarlık dersi vermeye kalkmasın. Milletten fedakarlık bekleyenler önce kamu kaynaklarını har vurup harman savurmayı bırakmalı. Önce kendi israf ve şatafatından vazgeçmelidir. Yüzde 40 MTV vergisi maliyenin iflasının itirafıdır. Bir devlet vergi ile büyümez. Üretim ile büyür, ihracat ile büyür, sanayi ile büyür, teknoloji ile büyür, tarım ile büyür. Eğer Türkiye’nin gerçekten kalkınmasını istiyorsanız bunu, milletten fedakarlık bekleyerek değil israfı, yolsuzluğu ve yanlış yatırımları önleyerek yapabilirsiniz.”

‘BU TEMASLAR BİZİ SEVİNDİRİYOR’

Genelkurmay Başkanı Orgneral Hulusi Akar’ın İran temaslarına da değinen Karamollaoğlu şunları kaydetti: “Bu, 1979 İran İslam devriminden bu yana, Genelkurmay başkanı seviyesinde, ilk ziyaretti. Biz bu temasları çok olumlu ve önemli buluyoruz. Her ne kadar geç kalınmış olsa da bu temaslar bizi sevindiriyor. Çünkü Mesele bizim meselemizdir. Çözümde başkalarının telkinleriyle değil bizim irademizle gerçekleşmelidir. Binlerce kilometre ötedeki Washington, Brüksel, Londra, Paris’de değil, Ankara’da, Tahran’da, Bağdat’da, Erbil’de bir araya gelerek çözülmelidir.”