CHP'den AKP'ye Karabağlar Cevabı: Burdan Size Ekmek Çıkmaz

Karabağlar CHP İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, AKP İzmir milletvekili Atilla Kaya ve AKP Karabağlar İlçe Başkanı  Kazım Erten'in, Karabağlar' da kaçak bir binanın yıkılması üzerinden Karabağlar Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Partisini eleştirmelerine sert cevap verdi.


CHP'den AKP'ye Karabağlar Cevabı: Burdan Size Ekmek Çıkmaz

Yaptığı açıklamada, yıkılan tesisin kaçak olduğunu ve sportif değil, ticari faaliyet yapıldığını belirten Ali İhsan Yıldız, şunları söyledi. 

Karabağlar Eserkent Kıdemli Şehit Pilot Volkan Koçyiğit Bulvarı’nda Genç Yıldız Spor Kulübü binasının Karabağlar Belediyesi tarafından yıkıldığı, kararın siyasi olduğu yönünde asılsız haber yer almıştır. Söz konusu haberler,  algı oluşturmaya yönelik olup, kamuoyunu da yanlış yönlendirme anlayışı taşımaktadır. Buna  AKP İzmir milletvekili Atilla Kaya ve Karabağlar  İlçe Başkanı da gerçekleri maniple ederek siyasi ranta çevirmek istemektedirler. Ama şunu bilsinler ki, buradan onlara ekmek çıkmaz. Karabağlara hizmet etmek, ilçe halkını mağduriyetten kurtarmak istiyorlarsa, öncelikle  Uzundere’de 87 hektarlık kamu arazisinin TOKİ 'ye devredilmesini önleseydiler.

AKP TESİS YAPMAK İSTEDİ DE  ENGEL Mİ OLDUK?
Bizler, hak hukuk adaleti herkes için eşit olarak uygulanmasını savunur öyle hareket  ederiz. Bu anlamda sosyal adalet ve hukuk yönüyle yapılması gereken neyse yapılmıştır . Orada oturan ve hatta AKP’ye oy veren vatandaşlarımız bile bizzat arayarak, Belediye Başkanımıza teşekkür etmişlerdir. Burada spor kulübü merkezi adı altında ticari faaliyet yapılmaktadır. Karabağlarda birçok hazine arazisi vardır. AKP veya Sayın Kaya bu alanlara herhangi bir tesis yapmak  için girişimde bulundu da, engel mi  olundu. AKP'liler her zaman gibi yasadan habersiz, kural tanımaz halleriyle, akılları sıra Karabağlar Belediyemizi kötüleyecek ve rant sağlayacaktır. Ancak,Karabağlılar ve tüm İzmirliler AKP'nin bu oyunlarına alışıktır ve her seçimde gerekli cevabı vermiştir.

TESİS KAÇAKTI VE TİCARİ FAALİYET VARDI
Konuyla ilgili olarak Karabağlar Belediyesinin kamuoyunu aydınlattığını ve Amatör kulüplerine verdiği desteğinde herkes tarafından bilindiğini ifade eden CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız "Öncelikle söz konusu yer, kamusal alanda yer alıp, özel mülkiyet değildir. Kamuya ait alanın üzerinde 775 Sayılı Gecekondu Kanunu’na aykırı olarak yapılmış kaçak bir yapıdır. İşgal söz konusudur. Burası 4019 Sokak’la Şehit Volkan Koçyiğit Bulvarı’nı birbirine bağlayan 4018/11 Sokak’ta yol gövdesinde kalmakta olup,  spor faaliyetleri için değil, ticari bir işletme olarak kullanıldığı tespit edilmiştir.Yine söz konusu yer için 31.03.2017 tarihinde spor kulübü yetkililerine resmi tebligat yapılmış ve yıkım tarihinden bir hafta önce de zabıta memurlarımız tarafından kendilerine sözlü uyarı yapılmıştır. Ancak tüm bu gelişmelere rağmen söz konusu spor kulübü uyarılara cevap vermediği gibi,  tahliye işlemlerini de gerçekleştirmemiştir. Bunun üzerine Karabağlar Belediyesi de 775 Sayılı Yasa’nın 18. Maddesi’ne göre izinsiz yapıyı yerinden kaldırmıştır. Kaçak yapının bulunduğu yol, yakın zamanda düzenlenip trafiğe açılacaktır.Ayrıca, Karabağlar Belediyesi’nin spor kulüplerine “Destek yerine köstek” olduğu iddiası  tamamen asılsız ve saçma bir iddiadır. Aksine belediyemiz,  gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak için amatör spor kulüplerine imkanlar ölçüsünde destek vermekte olup,  vermeye de devam edecektir.