İzmir Barosu’ndan Anlamlı Ziyaret

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan ve İzmir Barosu delegelerinden Av. Burhan Güneş, İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Onursal Başkanı Yavuz Alphan’ı Kemalpaşa’daki evinde ziyaret ettiler.


İzmir Barosu’ndan Anlamlı Ziyaret

Kısa süre önce geçirdiği rahatsızlık dolayısıyla yapılan ziyaret sırasında Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, “göreve geldiğimizden bu yana İzmir’de bulunan ortak değerlere sahip olduğumuz tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışacağız dedik ve bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın Yavuz Alphan da bir dönem sivil toplum liderliği yapmış ve birlikte verimli çalışmalar yürüttüğümüz bir dostumuzdur. Kendisinin sağlığının yerinde olduğunu öğrenmekten büyük mutluluk duydum” dedi. Gündeme ve şehit ailelerine ilişkin değerlendirmelerin de yapıldığı ziyaret sırasında Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, “her zaman demokrasi ve hukukun üstünlüğünden yana tavır sergilemiş olan İzmir Barosu gerektiğinde elini taşın altına koymayı bilmiş ve üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmiştir. Bu bağlamda aziz vatanımız için canlarını veren mukaddes şehitlerimizin geride bıraktıkları yakınlarının Türk Milletine emanet olduğunu aklımızdan hiç çıkarmadan onlar için elimizden gelen çalışmaları sürdürüyoruz. Biliyorsunuz izmir Adliyesi’ne yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırında şehit olan kahraman polisimiz Fethi Sekin ve adliye personelimiz Musa Can’ın çocuklarının eğitim hayatlarını garantiye almak için bir kampanya düzenledik. Her zaman söylediğimiz gibi artık onlar Türk Milletine emanettir” dedi.

Yavuz Alphan da ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, Cumhuriyet ve Atatürk değerlerine sonuna kadar bağlı ve onları korumak için var gücüyle çalışan bir baroya sahip olmaktan İzmirli olarak büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. 18 yıl İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği’nde başkanlık görevi yürüttüğünü ifade eden Alphan, bu süreçte şehit ailelerinin haklarını alması için yoğun gayrette bulunduklarını söyledi. Alphan, televizyonda duyduğu her şehit haberinde çok üzüldüğünü dile getirerek, “bu güzel vatanımız artık terörden temizlenmeli” dedi