TURGUTLU’YU KURTARACAK TESİS

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Turgutlu’da inşa ettiği atıksu arıtma tesisi, deneme çalışmalarına hazırlanıyor.


TURGUTLU’YU KURTARACAK TESİS

Betonarme imalatları tamamlanan tesisteki çalışmaları, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay da yakından takip etti. Genel Müdür Yardımcısı Aslay, incelemenin ardından Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e de makam ziyaretinde bulundu.

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelindeki atıksuların sağlıklı şekilde arıtılması ve doğaya salınması amacıyla atıksu arıtma tesisi hamlesini aralıksız olarak sürdürüyor. Bu amaçla, Turgutlu’yu da atıksu kirliliğinden kurtarmak için inşa edilen atıksu arıtma tesisindeki çalışmalar hızla devam ediyor. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı Yapım Kontrol ve Uygulama Şube Müdürü Uğur Topkaya, Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon İşleri Şube Müdürü İbrahim Kutar ve MASKİ İlçe Şefi Mustafa Arıova ile birlikte tesiste yürütülen çalışmaları yakından takip etti. Genel Müdür Yardımcısı Aslay, imalatı tamamlanan solar çamur kurutma serasında da incelemelerde bulundu. Betonarme imalatları tamamlanan tesise önümüzdeki ay içerisinde su alımı yapılarak, deneme çalışmalarına start verilecek.

Atıksular, tehlike olmaktan çıkacak

Turgutlu’ya kazandırılacak olan modern arıtma tesisi ile ilgili bilgiler veren MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak, Manisa genelindeki atıksu kirliliğine son vermek amacıyla ilimize yeni tesisler kazandırmaya devam ediyoruz. Turgutlu ilçemizde de bu amaçla hayata geçirdiğimiz yatırımlarımızdan olan atıksu arıtma tesisimizin betonarme imalatlarını tamamladık. Tesisimizde atıksuların arıtma işlemine tabi tutulması sonucunda meydana çıkacak olan çamurun da kurutulması ve bertaraf edilmesi amacıyla bir ünite kurduk. Ekiplerimiz, solar çamur kurutma seramızın da imalatlarını noktaladılar. Önümüzdeki ayda ise tesisimize su alarak, deneme işlemlerimize başlayacağız. Tesisimiz faaliyete girdiğinde, atıksular ve neden olduğu çevre kirliliği de Turgutlu ilçemiz için tehlike olmaktan çıkacak” dedi.

MASKİ’den Başkan Şirin’e ziyaret

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisi incelemesinin ardından, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’i ziyaret etti. Belediye Başkanı Turgay Şirin’in makamında gerçekleşen görüşmede, MASKİ ve Turgutlu Belediyesi iş birliğiyle ilçede yürütülen altyapı çalışmalarına ilişkin detaylar görüşüldü. Turgutlu’yu daha prestijli bir ilçe haline getirmek için aralıksız çalıştıklarını belirten Başkan Şirin, “MASKİ Genel Müdürlüğü’müzle koordineli şekilde çalışmalarımızı yürüterek, ilçemizdeki altyapı sorunlarını çözüme kavuşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.