Karabağlar’da her mahalleye bir kütüphane

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Karabağlar Belediyesi bünyesinde bulunan Reşat Nuri Çocuk Kitaplığı’nda bir yıl boyunca en çok kitap okuyan 10 çocuğa ödülleri verildi. Etkinliğe katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu her mahalleye bir kütüphane açacakları müjdesini verdi.


Karabağlar’da her mahalleye bir kütüphane

Kilimcitepe’de bulunan Reşat Nuri Çocuk Kitaplığı bahçesinde düzenlenen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, meclis üyeleri, Ali Akatlar ve Mustafa Urcan İlkokulu öğrencileri ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Karabağlar Çocuk Kulübü üyeleri katıldı. “Kınalı Kedicik” kitabının yazarı Merve Ömer Kaya ve yazar ve çizer Azime Akbaş Yazıcı’nın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte ÇYDD Karabağlar Çocuk Kulübü üyesi olan çocukların doğayı korumaya yönelik yaptıkları mini gösteri büyük alkış aldı.

Her mahalleye bir kütüphane

Kütüphanelere çok önem verdiklerini ifade eden Başkan Selvitopu, kütüphaneleri yaygınlaştırarak her mahalleye bir kütüphane açacakları  müjdesini verdi. Burada amaçlarının her çocuğu kitapla buluşturmak olduğunu söyleyen Başkan Selvitopu, “Her muhtarlığın yanına küçük bir kütüphane yapalım istiyoruz. Mobilya ve Marangozcular Odası da kütüphane yapılması için destek verecek. İmece usulü çalışmalar yapacağız.” dedi.

Kitap okuyan 10 çocuğa ödül verildi

Etkinliğin sonunda Başkan Selvitopu ve meclis üyeleri en çok kitap okuyan Ceylin Aşıcı, Ayşe Türk, Gaye Nur Karakuş, Doğa Oktay, Burcu Kalburcu, İlayda Akgül, Alihan Kardaş, İrem Tatar, Rojin Doğru ve Ecem Duran’a ödüllerini verdi. Kınalı Kedicik kitabının yazarı Merve Ömer Kaya ve çizeri Azime Akbaş Yazıcı da çocuklara kitaplarını imzaladı.