Göğüs Hastanesi’nde Hasta Tahliye Kitiyle Tatbikat…

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk defa kullanılan “Hasta Tahliye Kiti” ile gerçeği aratmayan bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

19 Ekim 2017 - 09:30

Göğüs Hastanesi’nde Hasta Tahliye Kitiyle Tatbikat…

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk defa kullanılan “Hasta Tahliye Kiti” ile gerçeği aratmayan bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ile gerçekleştirilen yangın tahliye tatbikatı, hastanenin Palyatif Bakım Servisi’nde bir hasta odasında gerçekleştirildi. Senaryo gereği serviste çalışan bir hemşire çıkan yangını fark edip yangın butonuna bastı. Çıkan yangından sonra söndürme işlemi yapılırken; Hastane Yöneticisi Eğt. Gör. Uzm. Dr. Enver Yalnız’ın tahliye komutunu vermesiyle, uyarıyı alan hastane Sivil Savunma Birimi tarafından önceden belirlenmiş personel ve görevliler olay yerine gelerek tahliye işlemine başladılar. Hem görevli personeller hem de itfaiye ekipleri tarafından o anda orada bulunan kişilerin, hasta tahliyesini kolaylaştıran ve İzmir’ de ilk defa bir tatbikatta kullanılan “Hasta Tahliye Kiti” sayesinde servisteki hastaların tahliyesi kusursuzca gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından gönderilen bir itfaiye, arazöz aracı ve AKS elemanları, hastane ekibiyle birlikte koordinasyon içerisinde olay yerinde mahsur kalan kişilerin yardımına yetişti. B blok ikinci katta bulunan Palyatif Bakım Servisi’ne bahçeden merdiven uzatılması ile mahsur kalan hastaların kurtarılması gerçekleşmiş oldu. Olay yerinde hazır durumda bekletilen ambulanslar ise yaralı ve dumana maruz kalan hastalara anında müdahale ederek Acil Servis birimine ulaştırdı ve burada sağlık ekipleri tarafından tedavileri yapıldı. Senaryo kapsamında yürütülen tatbikat, başarıyla tamamlandı.

Hasta Tahliye Kitinin Avantajları…

Yangın gibi acil durumlarda hasta tahliyesini kolaylaştıran ve İzmir’ de ilk defa bir tatbikatta kullanılan “Hasta Tahliye Kiti” sayesinde, kişiler güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde afet yerinden uzaklaştırılmış oldu. Tatbikat ile ilgili konuşan hastane Sivil Savunma Uzmanı Ahmet Öztürk “Olası bir yangın durumunda hastaların tahliye edilme senaryosuyla Palyatif Bakım Servis’inde kurgulu bir tatbikat gerçekleştirildi. Özellikle palyatif bakım gibi yatağa bağımlı hastaların bulunduğu birimler için tek bir kişi ile dahi kullanılabilen, hastayı kolay, hızlı bir şekilde komple yatak ve battaniyesiyle paketleyerek tahliyesini sağlayan, yangına dayanıklı malzemeden yapılı bir tahliye ekipmanı kullandık. Ve gördük ki bu ekipman sayesinde hasta korumalı ve hızlı bir şekilde güvenli bölgeye tahliye ediliyor. Hasta yataklarının altında olası bir acil durumda kullanılmak üzere hazır bulundurulan bu ekipman İzmir’ de ilk defa bir tatbikatta kullanılarak tecrübe edildi.” dedi.

Tatbikat sonrasında Hastane Yöneticisi Eğt. Gör. Uzm. Dr. Enver Yalnız tarafından genel değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Hastane Yönetimi, İl Sağlık Müdürlüğü Afet Şubesi’nden gelen ve tatbikata gözlemci olarak katılan denetmenler, Sivil Savunma Uzmanı ve İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şubesi çalışanları katıldı. Uzm. Dr. Enver Yalnız, hastanenin olası bir yangın durumuna karşı hazır olduğunu ifade ederek tatbikatın tüm aşamalarında görev alan herkese teşekkür etti. Yalnız “Geçtiğimiz Temmuz ayından itibaren hizmet vermeye başlayan Palyatif Bakım servisimizde genelde çok yaşlı ve ileri derecede bakıma ihtiyacı olan hastalarımız tedavi görmektedir. Olası bir yangın durumunda servis ve binanın tahliyesi özellikle hastaların hızlı ve korunaklı bir şekilde güvenli alana taşınmasını amaçlayan kurgulanmış bir tatbikat gerçekleştirdik. Tatbikat esnasında İzmir’de ilk defa kullanılan “Hasta Tahliye Ekipmanlarını” prova ederek, ekibe sağladığı avantajları hep birlikte gözlemledik. Hem uygulama hem de koordinasyon açısından denetleme ekibi tarafından başarılı bulunan bir tatbikat oldu.” dedi.

 

 

Bu haber 1579 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()