Göçmenlerin Buluşması Yine Çok Coşkuluydu

18 Aralık 2017 - 09:43

Geleneksel dayanışma yemeğine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır da katıldı. Sındır, buluşmaların dayanışmayı güçlendirdiğini söyledi.

İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği 13’üncü ‘Dayanışma Yemeği’ Kuşadası'nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Buluşmaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Manisa eski milletvekili Ali Serdengeçti ile oda ve dernek başkanları da katıldı.  Gecede konuşan Sındır, bu buluşmaların dayanışmayı güçlendirdiğini, birlik ve beraberliği sağladığını söyledi.

 İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Birol Özkardeşler, geleneksel hale getirilen dayanışma yemeklerine ilginin her geçen yıl büyüyerek arttığını hatırlattı. Özkardeşler, “ Birlik ve beraberliğimiz, buluşmalarımız; üzüntüleri azaltıp, sevinçleri ve mutlulukları artırıyor. Bu etkinlikler bir araya gelmek için vesile oluyor. Günün koşuşturması, iş ve ev arasında geçen zamandan sıyrılıp bir araya gelmenin tadı bir başka oluyor. Balkan kültürünü unutmamak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için buluşmaları sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Geceye katılan davetliler Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevdiği Rumeli türkülerini hep bir ağızdan söylerken, Balkan ezgileriyle de coştular. Dayanışma yemeğinin geleneksel pasta töreninin ardından gece İzmir Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Bu haber 638 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()