Fransa'da Ülke Çapında Grev

Fransa Ulusal Demiryolu İdaresi’nin başlattığı üç aylık genel grev genişliyor. İşçilerden sonra öğrenciler de sokaklara çıktı.

05 Nisan 2018 - 09:33

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un tartışmalı reform paketlerine yönelik ülke genelinde önceki gün başlatılan genel grev dalgası büyüyor. Sendikaların öncülüğünde dün de binlerce eylemci sokaklardaydı.

Başta devlet demiryolu SNCF’den olmak üzere, havayolu, elektrik ve gaz idaresi emekçilerinin de yoğun destek verdiği grev kararının 3 ay boyunca aralıklarla devam etmesi planlanıyor. Önceki günkü eylemler çerçevesinde ülke içi ve dışına sefer yapan pek çok tren çalışmadı, ulaşım adeta durdu. Eylemler üniversitelerde de yankı buldu. Macron yönetiminin üniversitelere girişlere ilişkin tartışmalı reform paketine tepkili öğrenciler eylemlere katılıyor. Protesto dalgasının Mayıs 2017’de göreve gelen neoliberal ekonomi politikalarının savunucusu Macron’a yönelik başta sol cepheden olmak üzere ilk büyük meydan okuma olduğu yorumları yapılıyor. Grevi ilk başlatan SNFC’ye yönelik Macron’un 46.6 milyar Avroluk borcu olduğu gerekçesiyle özelleştirmeye yakın bir projeye soyunduğu iddiaları var. SNCF çalışanlarının otomatik maaş zammı, erken emeklilik, yılda 28 gün ücretli izin ve işten çıkarılmaya karşı koruyan haklarında da kesintiye, iptallere gidilmesinin planlar arasında olduğu savunuluyor.

Bu haber 1725 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()