Felsefe Olimpiyatı Elemeleri İTK' daYapıldı

05 Aralık 2017 - 15:30

22. Liseler Arası Türkiye Felsefe Olimpiyatı Ege Bölge Elemeleri İzmir ayağı, İTK (İzmir Türk Koleji) Bahattin Tatış Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Türkiye Felsefe Kurumu tarafından ilki 1996 yılında düzenlenen, lise ve dengi okulların katılımına açık olan 22. Türkiye Liseler Arası Felsefe Olimpiyatı Bölge Elemeleri’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere felsefi üç alıntı gönderildi. Bu alıntılar;

  1. “Sokrates: Bilmek diye bir şey var mıdır?

Gorgias: Vardır.

Sokrates: Ya inanmak diye bir şey?

Gorgias: O da var.

Sokrates: Bilmek ile inanmak, sence bir mi, yoksa ayrı şeyler midir?”

Platon, Gorgias, 454 e

 

 

  1. Belli bir şey yapmadığı halde kendini suçlu hisseden biri, ahlakî açıdan, gerçekten yaptığı bir şey yüzünden suçlu olan ama kendisini hiç suçlu hissetmeyen birisinden daha az hatalı değildir.”

Hannah Arendt, Kötülüğün Sıradanlığı,

çev. Özge Çelik, İstanbul, 3. Baskı 2014, s.302

 

 

  1. “İki yanı keskin, evrence iri bir bıçak teknik: Herşeyi öyle kesip biçiyor ki, kesen eli de kesip biçiyor, aklını başına almazsa insan türünü de!”

Nermi Uygur, Çağdaş Ortamda Teknik,

Ara Yayıncılık, İstanbul, 1989, s.18.

59 okulun katıldığı 22. Türkiye Liseler Arası Felsefe Olimpiyatı Bölge Elemeleri’nde  öğrencilerin seçtikleri bir alıntı hakkında dört saat süresince felsefi bir deneme yazmaları istendi.

Sonuçlar ozelturkkoleji.com adresinde açıklanacak.

Bu haber 2177 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()