Fatih Akın: "Türkiye’ye gidemiyorum"

Yönetmen Fatih Akın, Ermeni soykırımını konu alan The Cut (Kesik) filminin prömiyerinin ardından 3 yıldır Türkiye’ye gelmediğini belirterek, “Nefret ve ırkçılık Türk toplumunda uzun süredir kök salıyor”dedi.

06 Nisan 2018 - 09:37

 

Tuhaf Dergisi’nin Nando Salva’nın sorularını yanıtlayan Akın Türkiye’yi sevdiğini ancak ‘Cut’ filminin ardından buraya gelemediğini söyledi ve Türkiye’de yükselen ırkçılığa dikkat çekterek;

“Türkiye’nin zor günler geçiriyor olması beni hakikaten üzüyor. Nefret ve ırkçılık tüm ülkeyi zehirliyor; nefret ve ırkçılık Türk toplumunda uzun süredir kök salıyor. Daha önce eski elitler kasabalıları sömürüyorlardı, şimdi kasabalılar iktidarı ele alınca işi intikama döktüler. Şimdilerde Türkiye’den uzak durmam gerekiyor ve halihazırda orada bir film çekme düşüncem yok. Zaten çekmeye kalksam tutuklanırım herhalde. Kesik filmini yaptıktan sonra beni muhtemelen bir halk düşmanı olarak görüyorlardır.” dedi.

“The Cut /Kesik”in oyuncu kadrosunda Tahar Rahim, Simon Abkarian, Makram J. Khoury, Hindi Zahra, Kevork Malikyan, Bartu Küçükçağlayan, Trine Dyrholm, Moritz Bleibtreu, Arsinée Khanjian, Akin Gazi ve Arévik Martirossian'ın yer alıyor.

Çekimleri Almanya, Küba, Kanada,Ürdün ve Malta'da gerçekleşen 20 milyon dolarlık bütçesiyle "The CUT/Kesik"'in konusu ise şöyle:

1915, Mardin, bir gece, Osmanlı askeri şehirdeki tüm Ermeni erkekleri toplar, demirci Nazarat Manukyan’ı da ailesinden koparırlar . Yıllar sonra, iki kızının hala hayatta olduğunu duyan Nazarat, kızlarını bulmayı kafasına koyar. Bu yolculuk onu Mezopotamya çöllerinden Havana’ya, oradan da Kuzey Dakota eyaletinin ıssız ve çorak arazilerine sürüklemiştir. Bu serüven, Nazarat’ı iyi kalpli insanlarla karşılaştırdığı gibi aynı zamanda kötü ve adeta şeytanın vücut bulduğu insanlarla da buluşturur.

Kaynak: ermenihaber.am
Bu haber 2227 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
 Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu
Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()