Eziksin diyen doktor 5800 lira ödeyecek

İzmir'de yaşanan hemşire-doktor tartışması mahkemeye taşındı. Doktorun "Eziksin, geri zekalısın" hakareti için mahkeme, 5 bin 800 TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

06 Nisan 2018 - 09:34

İzmir Bayındır Devlet Hastanesi'nde bir doktorun stajyere çöpteki tıbbi atıkları ayırmasını istemesi üzerine hemşireyle arasında tartışma çıktı. Görev yerleri değiştirildikten sonra karşılaşan doktor ve hemşire sözlü tartışmaya girdi. Bu sırada doktor hemşireye "Benim hakkımda konuşuyorsun. Senin tedaviye ihtiyacın var. Eziksin, geri zekâlısın, doktor olmadığın için egolosun" diye hakaret etmesi yüzünden dava açıldı. Mahkeme doktora 5 bin 800 TL manevi tazminat cezası kesti. 

DOKTOR STAJYERE ÇÖPTEKİ ATIKLARI AYIRT ETMESİNİ İSTEDİ

İzmir Bayındır Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 2 yıl önce yaşanan olayda, iddiaya göre, hastanede iğne ucu gibi tıbbi atıkların biriktirildiği kutuya ampul ve cam atık da atıldı. Bunun üzerine Dr. N.Ç., öğrenci stajyerden kutudaki tıbbi malzeme dışındaki atıkları toplamasını istedi. 

HEMŞİRE OLAYA KARŞI ÇIKIP TUTANAK TUTTURDU

Tıbbi malzemelerin toplanırken stajyerin eline batabileceği düşüncesiyle, aralarında hemşire N.P.'nin de bulunduğu çalışanlar tarafından tutanak tutuldu ve durum başhekime bildirildi. Olayın büyümemesi için Dr. N.Ç. ve hemşire N.P.'nin görev yeri değiştirildi.

DOKTOR: BENİM HAKKIMDA KONUŞUYORSUN, EZİK

Yaşananların ardından hemşire N.P. ile ameliyathane sorumlusu Dr. C.Y.'yi birlikte gören Dr. N.Ç., kendisi hakkında görüşüldüğü düşüncesiyle N.P.'ye çıkıştı.

DOKTORA HAKARETLERİ YÜZÜNDEN 5 BİN 800 TL CEZA

Dr. N.Ç., "Benim hakkımda konuşuyorsun. Senin tedaviye ihtiyacın var. Eziksin, geri zekâlısın, doktor olmadığın için egolosun" diye bağırdı. 

Yaşadıkları üzerine tutanak tutturan hemşire N.P. de suç duyurusunda bulundu. Bayındır Asliye Hukuk Mahkemesi, hemşire N.P.'yi haklı bularak Dr. N.Ç.'nin yasal faiziyle birlikte 5 bin 800 TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Bu haber 1427 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()