Etyen Mahçupyan: Protokollerin iptaline Türkiye'den diplomatik bir hamle beklenmemeli

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Ermenistan Türkiye Protokollerini iptal etmesine dair Ermenihaber.am’e değerlendirmelerde bulunan Türkiye’nin eski Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı, Türkiyeli Ermeni gazeteci ve yazar Etyen Mahçupyan Protokollerin iptalinin Türkiye'de herhangi bir olumlu ya da olumsuz tepki yaratma durumu olmadığını savundu.

13 Mart 2018 - 17:18

Mahçupyan “Protokollerin Sarkisyan tarafından iptalinin Türkiye'de herhangi bir olumlu ya da olumsuz tepki yaratma durumu yok. Protokoller zaten işlemiyor ve işleyeceği konusunda da beklenti bulunmuyor. Dolayısıyla bunun karşılığında Türkiye'den diplomatik bir hamle beklenmesi gerçekçi olmaz. Öte yandan olumsuz bir etkisi olacağı da söylenemez.''

Ermenistan’ın bu önemli adımına Türkiye’den resmi bir tepki gelmemesinin nedenine dair soruya cevap veren Mahçupyan Türkiye'nin, Ermenistan ile ilişkilerini diğer meselelerle mukayeseli olarak önemsizleştiğini söyledi.

Sözüne devam eden Mahçupyan “Ayrıca iç siyasette AK Parti'nin MHP ile milliyetçiliği merkeze alan bir koalisyona girmesi, hükumetin Ermenistan ile ilişkilere olumlu yaklaşma ihtimalini ortadan kaldırmıştır” ifadesini kullandı.

Protokol iptalinin Türkiye’nin Ermenistan politikasında sertleşme yaratıp yaratmayacağı konusunda ise “Daha fazla sertleşeceğini sanmıyorum. Asıl etkisi kayıtsızlığın ve ilişkisizliğin yerleşmesi olacaktır” söyledi.

Bu haber 1118 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()