Ermenistan- AB ticaret hacmi yüzde 53 arttı

Ocak - Şubat 2018 tarihlerinde Avrupa Birliği ülkeleri ile Ermenistan arasında ticaret hacmi yüzde 53 arttı

03 Nisan 2018 - 17:16

Sözkonusu dönemde AB ülkeleri ile yapılan ticaret, Ermenistan’ın toplam ticaret hacminin yüzde 23.8’ini oluşturdu.  Geçen yılın aynı döneminde bu rakam yüzde 22.3 seviyesindeydi.

İki ayda Ermenistan – AB ticaret hacmi 261.5 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2017’de ise 170.8 milyon dolar olarak kaydedilmişti. Dış ticarette en çok Almanya, Bulgaristan, İtalya ve Hollanda ile ticaret yapıldı.

Söz konusu dönemde Bağımsız Devletler Topluluğu’na üye ülkelerle yapılan ticaret hacmi de yüzde 43.6 oranda arttı. Bu ülkeler, Ermenistan’ın dış ticaretinin yüzde 30.6’sını oluşturdu.

 

Bu haber 1062 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()