Erdoğan'ın AKP Endişesi: Revizyon Tatmin Etmedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, kabine revizyonu, MKYK ve MYK’deki değişimin beklediği sinerjiyi yaratmadığını düşünüyor.

21 Ağustos 2017 - 13:49

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, 16 Nisan referandumunun hemen ardından olağanüstü kongreyle AKP’nin başına geçen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MKYK, MYK ve kabinede değişiklik yaptı ancak beklediği sinerjinin oluşmadığını düşünüyor.

AKP’de kongre süreci devam ederken, ilçe ve il kongreleri öncesinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin il danışma kurulları toplantılarına katılarak teşkilatları denetim çalışmalarına hız verdi. Erdoğan, illerde katıldığı toplantılardaki durumu ve katılımı partisinin kurullarında değerlendirerek nerelerde eksik ve olumsuz yönler var masaya yatırıyor. Parti kulislerinde, Erdoğan’ın 16 Nisan referandumundan sonra hemen olağanüstü kongreye toplayarak genel başkan olmasının partide büyük bir enerji yarattığı ancak MKYK, MYK ve kabinede yapılan değişikliklerin sinerji yaratmadığı, tabanda karşılık bulmadığı kaydediliyor. Erdoğan’ın da bu durumu gördüğü ve bundan rahatsız olduğu kaydedilirken, kapalı toplantılarda sık sık parti yöneticilerine “Eski ruh ve heyecan yok” diyerek uyarıda bulunduğu, gerek parti yönetimi gerekse teşkilatların daha çok çalışması talimatı verdiğine dikkat çekiliyor. Erdoğan’ın ilçe ve il kongreleri öncesinde illeri ziyaret etmesinin altında 2019’da yapılacak seçimler için partiye hareket ve heyecan kazandırma hedefinin yattığına işaret ediliyor.

Erdoğan’ın, seçimlere partiyi hazırlamak için ilçe ve il teşkilatlarında büyük değişime gideceği kaydediliyor. İlçe ve il teşkilatlarının yüzde 50’sinin değişeceği beklentisi dile getirilirken, bir sonraki aşamanın da büyük kongrede MKYK ve ardından da MYK’de değişim olacağı kaydediliyor. Erdoğan’ın, büyük kongre sonrasında kabinede bu kez daha büyük bir değişiklik yapabileceği belirtiliyor. 16 Nisan referandumunda başarısızlık sergileyen çok sayıda belediye başkanı olduğunu düşünen Erdoğan’ın, yerel seçimlerde belediye başkanlarının yarısına yakınını değiştirebileceği konuşuluyor.

Bu haber 683 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını...
Ömer Eşki: Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız
Ömer Eşki: Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()