Emekli -Sen Genel Merkezi Gözaltına Alınan Üyesini Yalnız Bırakmadı

Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Antalya Şube Yöneticisi Hüseyin Mertoğlu'nun sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek sabah saatlerinde evine yapılan baskınla gözaltına alınmasına yönelik Emekli-Sen Genel Merkezi'nden açıklama geldi.

14 Mart 2018 - 17:52 - Güncelleme: 14 Mart 2018 - 18:46

Gözaltın süresi için savcılığın verdiği 7 gün sürede gözaltındakilerin bir kısmının Kepez Sanayi Karakolu’nda bir ksımının ise Çallı Emniyet Amirliği’nde tutulduğu kaydedilirken yapılan açıklama ise şöyle:


13 Mart 2018 tarihinde saat: 05.00 da Antalya şube yürütme kurulu üyemiz Hüseyin Mertoğlu evine yapılan baskınla göz altına alınmıştır. 

Hüseyin Mertoğlu derhal serbest bırakılmalıdır. 
Siyasal iktidar OHAL’i gerekçe göstererek uzun zamandır sürdürdüğü sistemli gözaltı ve tutuklama operasyonlarının dozajını günden güne artırarak devam ettirmektedir.


Toplumsal muhalefetin bütününe yönelen baskı ve sindirmelerin amacının, tek adam rejimini kalıcı kılma çabası olduğunu düşünüyoruz.
Hemen hemen her gün farklı illerde gerçekleştirilen operasyonlarla muhalif bütün kesimler üzerinde baskı kuruluyor.
İnsan hakları savunucuları, savaş karşıtları ve sosyal medya’dan itiraz edenler gözaltına alınarak tutuklanıyor.

İnsanların kendilerini ifade etmeleri; insan hakları evrensel beyannamesi, Anayasa, Kanun ve Uluslar arası sözleşmelerle güvence altına alınmıştır. İfade özgürlüğünün yeni alanlarından olan “Sosyal Medya ya” ilişkin olarak her gün bir veya birkaç üyemiz gözaltına alınmaktadır.

15 Temmuz darbe girişiminden kendilerine görev çıkararak OHAL ve KHK’ lerle ülkenin tamamı ceza evine dönüştürülmektedir. Savaş kışkırtıcığı ile Toplumun milli duygularını kendi siyasi emellerine alet etmekte ve en küçük itiraza bile tahammül göstermemektedirler.
Göz altına alınan Antalya Şube yürütme kurulu üyemiz sendikacıdır ve yaklaşık 12 milyon emeklinin hakkını savunmaktadır. Ayrıca demokrasiyi, barış’ı, kardeşliği, adaleti ve eşitliği savunmaktadır.


Evrensel değerleri savunmak suç değildir.
Siyasal iktidar kanunsuz, gözaltı ve tutuklama operasyonlarına derhal son vermeli, gözaltına alınan yöneticimiz Hüseyin Mertoğlu derhal serbest bırakılmalıdır

Bu haber 2540 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...
Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()