Elmalı  Bağdatlı Sultan Etkinliğine Katıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bağdatlı Sultan Alevi Kültürünü Tanıtma ve Sanat Etkinliği'ne katıldı.

25 Eylül 2016 - 14:35

Kula’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bağdatlı Sultan Alevi Kültürünü Tanıtma ve Sanat etkinliği, Encekler Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ziya Elmalı da katıldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ziya Elmalı, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kula Bağdatlı Sultan Alevi Kültürünü Tanıtma ve Sanat etkinliğine katıldı. Encekler Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ziya Elmalı, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Tuncay Ergün, Kula Belediyesi Meclis üyesi Vedat Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Kula Koordinasyon İşleri Şube Müdürü Önder Baştürk, Salihli Alevi Kültür Derneği Başkanı Hasan Duran Öntaş, siyasi partilerin temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ziya Elmalı, programın başlamasından önce mahalle halkı ile selamlaştı ve Bağdatlı Sultan Türbesi’nde dua etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda sahneye davet edilen, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Kalplerde şefkat ve sevgi hamuru yoğuran ve bizleri bugün burada buluşturan Bağdatlı Sultanı rahmetle anıyor ve hepinizi sevgiyle selamlıyorum diye konuştu. Tosun’un ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ziya Elmalı sahneye davet edildi.

Anadolu Erenlerinin Sözlerine Bu Milletin İhtiyacı Var
Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ziya Elmalı, “Gerek Kula’dan gerek Kula dışından Encekler Mahallesi’nin bu güzel etkinliğine katılan tüm dostlarıma Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün sevgi ve muhabbetlerini iletmek istiyorum. Sayın Başkanımızın babası Cemal Ergün’ün vefatından dolayı halen taziyelerini kabul etmekte olduğu için bugün burada aramızda olamadı. Ancak bizleri görevlendirerek, bu etkinliğe mutlaka gelmemiz gerektiğini söyledi. Bu etkinlikte bulunmaktan dolayı son derece bahtiyarım. Türk Milleti zor bir dönemden geçiyor. Keşke Mevlana’yı anlayabilseydik, keşke Hacı Bektaş’ı Veli’yi anlayabilseydik, keşke Yunus Emre’yi anlayabilseydik, bugün hiçbir şeye ihtiyacımız yoktu. Bugün kendi köklerine, Anadolu erenlerinin sözlerine bu milletin ihtiyacı var. Sizleri Allaha emanet ediyorum” diye konuştu. Encekler Mahalle Muhtarı Zeynel Helva ise konuşmasında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Protokol üyelerine mahalle muhtarı Zeynel Helva tarafından plaket takdiminde bulunuldu. Program yerel sanatçıların seslendirdikleri türküler ile devam ederken, semah gösterisi de yapıldı.

Bu haber 850 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()