Eğitime odaklanan yeni iPad tanıtıldı

Apple, 27 Mart'ta Chicago'da gerçekleştirdiği eğitim etkinliğinde okullar için sunacağı yeni iPad'i tanıttı.

29 Mart 2018 - 13:02

Etkinlikte konuşan Apple CEO’su Tim Cook, “Öğrenciler müzikten dil sanatlarına kadar her alanda Mac ve iPad kullanıyor.” dedi.

Apple’ın “en uygun fiyatlı iPad” olarak tanımladığı 9,7 inç ekranlı bu yeni iPad, okullara 299 Dolar’a, tüketicilere ise 329 Dolar’a satılacak. Apple’ın yeni iPad’i, okullarda kendine önemli bir yer edinen Google Chromebook’a yanıt niteliğinde değerlendirilebilir. Önceden okullarda Apple cihazları yaygınken şu anda Chromebook’ların popülaritesi artmış durumda.

Yeni iPad’e ek olarak 99 Dolar ödeyerek Apple Kalem’i de satın alınabiliyor. Apple Pazarlama Sorumlusu Greg Joswiak “Yeni 9,7 inç’lik iPad, insanların en popüler iPad’imizde sevdiği özellikleri bünyesine dahil edip daha da iyileştiriyor.” dedi.

Apple, iPad’in 8 megapiksel kameraya ve 10 saatlik pil ömrüne sahip olduğunu söyleyerek ağırlığının ise sadece 469 gram olduğunu belirtti. Tablet A10 Fusion çipe ve 300 Mbps LTE bağlantı hızına sahip. A10 Fusion çip, iPad’in çoğu dizüstü bilgisayardan ve bütün Chromebook’lardan daha güçlü olduğu anlamına geliyor. iPad’in Retina ekranı, öğrenciler için artırılmış gerçeklik fırsatları sunacak. Örneğin; bir kurbağayı sanal olarak kesip parçalara ayırarak incelemek gibi.

Bu iPad, iPad Pro’da hazihazırda bulunan bazı özellikleri (yüksek çözünürlüklü dokunmatik sistemi gibi) de barındıracak. Apple Kalemi’nde de Pages ve Keynote gibi popüler uygulamalar bulunacak. Kalem, kullanıcıların Pages’a akıllı dipnotlar eklemelerine imkan sağlayacak. Yani öğretmenler ve öğrenciler Pages dokümanına direkt olarak işaret koyabilecek. Ayrıca Apple, iCloud depolama alanını 5 GB’tan 200 GB’a çıkardı.

Eğer Apple Kalemi’nin 99 Dolar’lık fiyat etiketi fazla gelirse, Logitech’in çocukları düşünerek sunduğu ve 49 Dolar’a satılan Crayon adlı alternatif de düşünülebilir.

Chromebook daha uygun fiyatlı

Eğitim konusunda Google’ın Apple’a göre en büyük üstünlüklerinden biri de iPad’lerle karşılaştırıldığında Chromebook’ların fiyatının daha uygun olması. Okullar bir Chromebook’u 250-300 Dolar’a satın alabilirken, iPad’lerin fiyatı 800 Dolar’ı bulabiliyor. Bunun sebebinin bir kısmını Apple tabletlerine dahil edilen eğitim müfredatı oluşturuyor. Apple, yeni iPad’inde okullar için 29 Dolar indirim uygulasa da fiyatı hala çoğu Chromebook’tan daha fazla. Google’ın verilerine göre, 2017’nin son çeyreğinde, ABD’deki K-12 okullarına gönderilen her 10 mobil cihazdan 6’sı Chromebook idi. FutureSource Consulting’e göre, direkt bir karşılaştırma olmamasına rağmen; ABD’deki okulların yüzde 11’i iPad kullanıyor.

Kaynak: dunyahalleri
Bu haber 1494 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()