EgeArt Konya'da

Ege Üniversitesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen EgeArt Sanat Günleri, Konya Selçuk Üniversitesi kampüsüne taşındı.

14 Kasım 2017 - 09:06

Selçuk Üniversitesi Alaattin Keykubat yerleşkesinde gerçekleşen Geleneksel Türk Sanatları Çalıştayı'nda, akademisyenler Geleneksel Türk Sanatları’na sahip çıkmak amacıyla Konya’dan ‘Sanatta Geleneksel Türk Çizgileri İçin Biraradayız” mesajı verdiler. Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda gerçekleşen EgeArt Çalıştayı, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi bölümü akademisyenlerini bir araya getirdi.

Türk sanatının geleneksel temalarını tuvallerine döken akademisyenler, geleneksel desen ve temalarla kültürel miras için birbirinden güzel eserler ortaya çıkardılar. Sergilenen eserler Konyalılardan ve öğrencilerden büyük ilgi gördü. Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilgehan Gültekin; bu yıl gerçekleşen EgeArt Sanat Günlerinde Geleneksel Türk Sanatlarını ayrı bir başlık olarak ele aldıklarını; Selçuk Üniversitesi çalıştayının bu konuda güçlü bir vurgu yaptığını ifade etti. Prof.Dr. Gültekin; tezhip, hat ve minyatür sergileri ile Geleneksel Türk Sanatları etkinliklerine 31 Aralık tarihine kadar devam edeceklerini kaydetti.

2017/11/2020642.jpg
Bu haber 2475 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()