EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDE DEVİR TESLİM

Rektör Prof. Dr. Budak, “Geleceğe umutla bakan bir kurumsal iklimi oluşturacağız. Bu anlamda kapımın her zaman açık olduğunu ve kolay ulaşılabilir bir rektör olacağımı bilmenizi isterim” dedi.

18 Ekim 2017 - 17:36

EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDE DEVİR TESLİM

Ege Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Necdet Budak göreve başladı

Rektör Prof. Dr. Budak, “Geleceğe umutla bakan bir kurumsal iklimi oluşturacağız. Bu anlamda kapımın her zaman açık olduğunu ve kolay ulaşılabilir bir rektör olacağımı bilmenizi isterim” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ege Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Necdet Budak, düzenlenen törenle görevi vekaleten yürüten YÖK Üyesi Prof. Dr.  Beril Dedeoğlu’ndan devraldı.

Ege Üniversitesi’nin 15. Rektörü olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu’nda düzenlenen törenle görevi devraldı. Devir teslim törenine Ege Üniversitesi Senato Üyeleri’nin yanı sıra akademisyen ve bürokratlarkatıldı. 

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bugün benim için çok özel ve anlamlı bir gün.Yıllar önce dersliklerinde okuduğum akademik kariyerimin en önemli dönüm noktalarını yaşadığım ve sonrasında da benim ülkeme hizmet etmek için uğurlayan üniversiteme vefa borcumu ödemek için bu kez Rektör olarak geri dönüyorum. Zira bu onurlu ve bir o kadarda sorumluluğu ağır olan bu görevi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ile aldım. Kendilerine bu takdirlerinden ötürü sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yine bu süreçte desteklerini esirgemeyen Başbakanımız Binali Yıldırım’a ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç hocamıza da sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

15 TEMMUZ DÖNÜM NOKTASI

Kimi tarihlerin bireylerin veya ülkelerin zaman içinde ki yolculuklarında önemli bir dönüm noktası niteliği taşıdığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “15 Temmuz 2016’da işte öyle bir gün yaşadık. Bir taraftan ülkemiz uğruna gözümüzü kırpmadan cesaretle dik duruşla canımızla kanımızla bedel öderken öte yandan da tüm dünyaya vatanımızı ne kadar sevdiğimizi ve demokrasiden Milli İradenin egemenliğinden asla vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha gösterdik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu topraklar uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum. 15 Temmuz Darbe Girişimi Türkiye’nin bütün kurumlarına olduğu gibi Ege Üniversitesi’ne de zarar verdi. Ancak moral ve motivasyonumuzu kaybetme lüksümüz yok. Üniversitemizin yaralarını sarmak ve geleceğe daha güçlü adımlarla yürüyebilmek için bu üniversiteyi ayağa kaldırma görevi bizlere düşüyor” diye konuştu.

 

“ÜNİVERSİTEMİZİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

Ege Üniversitesi’nin  Türkiye Cumhuriyeti’nin 4. sırada kurulan bir  üniversitesi olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr.  Budak, “Onun için Ege Üniversiteli olmak bir ayrıcalıktır. Üniversitemizin gelişimine katkı koyan Rektör hocalarıma tüm akademik ve idari kadroya şükranlarımı sunarım. Rektörlük benim için en başta hizmet ve sorumluluk makamını ifade etmektedir. Dileğim odur ki Ege Üniversitesi’nin tüm fertleri bu sorumluluğa benimle omuz omuza vererek benimle paylaşacaktır. Üniversitemizi birlikte yöneteceğiz. Sorunlara ortak akıl ile yaklaşacağız. Geleceğe umutla bakan bir kurumsal iklimi oluşturacağız. Bu anlamda kapımın her zaman açık olduğunu ve kolay ulaşılabilir bir rektör olacağımı bilmenizi isterim. Prof. Dr. Beril Dedeoğlu Hocamıza da bu süreçteki emeklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. İzmir’imize ve Ege Üniversitemize bu yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Törende konuşan Prof. Dr. Beril Dedeoğlu ise  “Çok uzun bir dönem bir arada çalışmadık ama çok uyumlu işbirliği içinde bir ekiple çalıştım. Güzel dostluklar elde ettim.Ege Üniversitesi’nin kapasitesine, olanaklarına şahitlik ettim. Tıp, ziraat gibi bir çok dal ile ilgili bilgi sahibi oldum. Sizlerle çok güzel bir dönem geçirdim. Umarım az hata yapıp az gönül kırmışımdır, bundan sonra da ekip ruhuyla Ege Üniversitesi için çalışılacağından hiç şüphem yok” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr.  Beril Dedeoğlu, Ege Üniversitesi  Rektörü  Prof. Dr. Necdet Budak’a Rektörlük Cübbesini giydirdi. Tören sonunda Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,Prof. Dr.  Beril Dedeoğlu’nu rektörlük bahçesinden uğurladı.

2017/10/5899124.jpg
Bu haber 1524 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()