Ege Üniversitesi İlaç araştırmalarında İlklere imza atıyor

Türkiye’de ilk kez bir klinik hasta gönüllüler üzerinde FAZ-1 ilaç araştırmaları yapacak

13 Ekim 2017 - 10:36 - Güncelleme: 13 Ekim 2017 - 10:40

Ege Üniversitesi İlaç araştırmalarında İlklere imza atıyor

 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ARGEFAR’ın ardından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Hematoloji Bilim Dalı da ilaç araştırmalarında FAZ-1 çalışmaları yapma yetkisi aldı. 

İlaç araştırmalarında ülkemizin öncü kurumlarından biri olan Ege Üniversitesi yeni bir başarıya imza attı. Yıllardır Ege bölgesinin sağlık hizmetlerinde çok önemli bir yeri olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, verdiği bu sağlık hizmetinin yanında araştırma alanında da Türkiye’nin ilklerinden biri oldu.Daha önce Ege Üniversitesi İlaç Araştırma ve Uygulama Merkezi(ARGEFAR)’nde sağlıklı gönüllüler üzerinde yapılan Faz-1 çalışmalarından sonra Tıp Fakültesi bünyesinde yer alan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalına bağlı olan Hematoloji Bilim Dalı da ülkemizde hasta gönüllüler üzerinde Faz-1 çalışmaları yapma yetkisi verilen ilk ve tek klinik oldu.

Dünyada belli merkezlerde gerçekleştirilebilen erken faz çalışmalarının yapılması, sonraki aşamaların tamamlanarak yeni bir ilacın keşfedilmesi açısından önemli bir yeri olan Faz-1 çalışmaları, ülkemizde yalnızca sağlık bakanlığından alınan sertifika ile yürütülüyor. Bu çalışmaları yürütmek için gerekli olan sertifika sağlık bakanlığının detaylı incelemelerinden sonra 2012 ve 2015 yılında olduğu gibi 9 Ağustos 2017 tarihinde üçüncü defa Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesindeki Hematoloji Bilim Dalı’na verildi.


DÜNYA VE AVRUPA STANDARTLARINA TAM UYUM

         Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde araştırma ve çalışmaların yapıldığı kliniği gezen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün: “Erişkinlerde ve çocuklarda pek çok hastalığın tedavisi için yeni ilaçların geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla klinik ilaç araştırmaları yıllardır sağlık sektörünün önemli uğraşlarından biri olmuştur. Türkiye’deki klinik araştırma mevzuatı Avrupa Birliği ve dünya düzenlemeleri ile tam bir uyum içerisindedir. Bu mevzuata göre yeni bir ilaç piyasaya çıkmadan önce sağlıklı ve hasta gönüllülerde klinik ilaç araştırmaları yapılması gerekmektedir. Üniversite hastaneleri ve Sağlık Bakanlığı hastanelerinde yapılabilen bu araştırmalarda üniversitemiz yıllardan beri deneyimli kadrosu ve gelişmiş altyapısı ile ön plana çıkmaktadır. Bu sayede hastalara henüz piyasaya çıkmamış yeni ilaçlardan da yararlanma olanağı sağlanmaktadır” diye konuştu.

         Pediatrik Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaan Kavaklı’nın sorumlu olduğu ve on dört kişilik bir ekibin yer aldığı Faz-1 çalışma ünitesinde son yedi yıl içinde beş ayrı çalışma tamamlandı ve halen üç yeni çalışma için hasta alım süreci devam ediyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, bu çalışmalarla hastalarına şifa dağıtmaya devam edecek.

Bu haber 1407 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()