Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nde Bedri Girit dönemi

Egeli ihracatçılarda 4 yıl aranın ardından seçim heyecanı yaşanıyor. Ege İhracatçı Birlikleri’nde genel kurul maratonu, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ile start aldı.

14 Nisan 2018 - 10:32

Ege İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleştirilen Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Genel Kurulu’nda tek liste ile gidilen seçimde Yönetim Kurulu Başkanlığı’na 39 oyla Ekiz Tavukçuluk A.Ş. firması temsilcisi Bedri Girit seçildi.

 

2006 yılından beri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Sinan Kızıltan, Bedri Girit’e Yönetim Kurulu Başkanlığını teslim ederken, 2018-2022 dönemi için seçilen yeni Yönetim Kurulu’nda da yer aldı.

 

Derya Pala ilk kadın başkan yardımcısı olacak

 

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu’nda bir önceki dönem yönetim kurulunda görev yapan Bedri Girit, Sinan Kızıltan, Derya Pala, Melih İşliel, M. Taner Ciğer, Ufuk Atakan Demir, İsmail Aksoy, Selçuk Atalay ve Nedim Kalpaklıoğlu yerini korurken, Osman İşlek ve Mustafa Cem Sağır Yönetim Kuruluna giren yeni isimler oldu.

 

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Girit, yeni yönetim kurulunun yapacağı ilk toplantı sonrasında Sinan Kızıltan ve Derya Pala’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirileceği bilgisini paylaştı. Derya Pala bu göreve seçildiği takdirde birliğin ilk kadın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olacak.

 

Denetim Kurulu ise; Yasemin İşsever, Haluk Taktak ve Sami Hayim’den oluştu.

 

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Bedri Girit’e devreden Sinan Kızıltan genel kurul konuşmasında başkanlığı döneminde gerçekleştirilen faaliyetler ve birliğin ihracat seyri ile ilgili bilgi verdi.

 

Kızıltan; “İhracatta 1 milyar doları bu yıl aşacağız”

 

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin 2010 yılında 370 milyon dolar olan ihracat rakamının 2017 yılı sonunda yüzde 150’lik artışla 935 milyon dolara yükseldiği bilgisini veren Kızıltan, “2018 yılı içerisinde 1 milyar doları aşacağız. Bu artışta;Hong Kong, Çin, Amerika, Belçika, Meksika, İspanya, Dubai, Rusya, Almanya, Irak, İsrail başta olmak üzere dünyanın önemli pazarlarındaki fuarlara katılarak Türk su ürünleri ve hayvansal mamullerinin tanıtımını yapmamız önemli etken oldu” diye konuştu. 

 

Fas’ta yapılan ICCAT toplantısında Türk balıkçılarının 2018 yılı için Akdeniz’de Orkinos avlanma kotasının yüzde 40 artırılarak 1010 tondan, 1. 414 tona çıkarılmasını sağladıklarını dile getiren Kızıltan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Katma değerli ürün ihracatı için hava kargoyu tercih eden Türk su ürünleri sektörü için,Turkish Cargo ile ulaştıkları destinasyon sayısının artması için bir çok görüşme yaptık ve mutlu sona ulaşmak üzereyiz. Turkish Cargo, haftalık 60 ton’luk yükleme garantisi istedi. Sektör olarak bu garantiyi verdik. İzmir-New York arası direkt kargo uçağı seferleri başladığı takdirde ABD’ye su ürünleri ihracatımız kısa vadede yıllık 100 milyon dolara ulaşacağına inanıyoruz.” 

 

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Bedri Girit ise; sektörün 2023 hedeflerine ulaşması için bir önceki yönetim kurulunun başlattığı projeleri devam ettireceklerini, kurumsal hafızaya önem verdiğini kaydetti.

 

Bedri Girit kimdir?

 

1962 Rize doğumlu olan Bedri Girit, İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini tamamladı ve Ege Üniversitesi’nde İşletme mastırı yaptı.

 

Zirai ve veteriner preparatları üreten bir firmada fabrika müdürü olarak iş hayatına atılan Girit, Görev suresince Tarım Bakanlığı’ndan 10 adet zirai ve veteriner ilacını ruhsatlandırdı ve üretilmesine önderlik etti.

 

1987 yılında kanatlı ve yem sektöründe faaliyet gösteren uluslararası bir firmada göreve başladı. Son 10 yılında Genel Müdürlük olmak üzere 25 yıl boyunca, üretim ve pazarlama konularında sorumluluk üstlendi.

 

CP Group sonrası kanatlı ürünleri üretici ve ihracatçısı firmalarda üst düzey yöneticilik ve yönetim danışmanlığı yaptı.

 

Ekiz Tavukçuluk A.Ş.’de CEO olarak görev yapan Girit, kendi kurduğu firmada Mümessillik ve danışmanlık hizmetleriyle Gıda, Tarim ve Hayvancılık sektöründe iş hayatını sürdürüyor. 

Yem Sanayicileri Birliği İcra Kurulu’nda uzun yıllar görev yapan Bedri Girit, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu Başkanlığı, Kanatlı Tanıtım Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 

 

2014-18 yılları arasında; İzmir Yumurta Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı, İzmir Ticaret Borsası Yumurta Meslek Komitesi Başkanlığı görevlerini yürüttü. Halen İzmir Yumurta Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

 

2006 yılından bu yana Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nde Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Girit, 2018-22 dönemi için Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildi. Girit, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nde kanatlı ve yumurta sektöründen başkan seçilen ilk isim oldu.

 

EGE SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU

 

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

 

EKİZ TAVUKÇULUK TARIM ÜR. YEM SAN.VE TİC.A.Ş. – BEDRİ GİRİT

 

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

 

KLC GIDA ÜRÜNLERİ İTH.İHR.VE TİC.A.Ş. – SİNAN KIZILTAN

DERYA TAVUKÇULUK İŞLETMESİ SAN VE TİC.A.Ş. – DERYA PALA

YAŞAR DIŞ TİC.A.Ş – MELİH İŞLİEL

KOPUZMAR SU ÜRÜNLERİ SAN.VE DIŞ TİC.A.Ş. – İSMAİL AKSOY

AGROMEY DIŞ TİCARET A.Ş – M. TANER CİĞER

MORE SU ÜRÜNLERİ TİC.A.Ş. – UFUK ATAKAN DEMİR

İŞLEK GIDA SAN.TİC.VE PAZ.LTD. ŞTİ. – OSMAN İŞLEK

S.M.S. GIDA SANAYİ İTHALAT İHRACAT VETİC .A.Ş. – SELÇUK ATALAY

MNS YUMURTA HAYVANCILIK VE TARIM ÜR.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. – M. CEM SAĞIR

EGE NKM GIDA SAN. VE TİC.A.Ş. – NEDİM KALPAKLIOĞLU

 

EGE SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANSAL MAMULLER İHRACATÇILARI BİRLİĞİ DENETİM KURULU

 

ABALIOĞLU YEM SOYA VE TEKS. SAN. A.Ş. – YASEMİN İŞSEVER

BOLVADİN TAVUKCULUK GIDA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. – HALUK TAKTAK

EGE-TAV EGE TARIM HAYVANCILIK YATIRIM TİC.VE SAN .A.Ş. – SAMİ HAYİM

 

825 milyon dolarlık teşekkür

 

Genel kurul sonrasında düzenlenen “Ödül Töreni”nde ise; Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin 2017 yılında gerçekleştirdiği 935 milyon dolarlık ihracata 825 milyon dolarlık katkı sağlayan 30 firmaya plaket verildi.

 

Ödül alan firma listesi

 

KLC GIDA ÜRÜNLERİ İTH.İHR.VE TİC.A.Ş.,

GÜMÜŞDOĞA SU ÜRÜN.ÜRETİM İHR VE İTH.AŞ

YAŞAR DIŞ TİC.A.Ş,

AGROMEY DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ,

SÜRSAN SU ÜRÜNLERİ SAN.VE TİC. A.Ş.

ABALIOĞLU YEM SOYA VE TEKS.SAN .A.Ş.

KESKİNOĞLU İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

NOORDZEE SU ÜRÜN.İHR.SAN.VE TİC.A.Ş.

KOPUZMAR SU ÜRÜNLERİ SAN.VE DIŞ TİC.A.Ş.

AFYON YUMURTA İTH.İHR.VE TİC. A.Ş.

MORE SU ÜRÜNLERİ TİC.A.Ş.

ILKNAK SU UR.SAN.VE TIC.A.S.

SEÇKİN TURİZM BALIKÇILIK SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.

GEDİK TAVUKÇULUK VE TAR.ÜR.TİC SAN.A.Ş.

RDM İÇ VE DIŞ TİCARET MÜMESSİLLİK LİMİTED ŞİRKETİ

TUMAY BALIKÇILIK GIDA DIŞ TİCARET SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

PENTA SU ÜRÜNLERİ ÜRETİM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

S.S.BAŞMAKÇI 2 NOLU TAVUKÇULUK TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ

S.M.S. GIDA SANAYİ İTHALAT İHRACAT VETİC .A.Ş.

TUMAY SEA FOOD EXPORT İMPORT DIŞ TİCARET SANAYİ VE TİCARETA.Ş.

İŞLEK GIDA SAN.TİC.VE PAZ.LTD. ŞTİ.

SİLO TARIM SU ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.

GÜRES TAVUKÇULUK ÜRETİM PAZ. VE TİC.A.Ş.

EGE-TAV EGE TARIM HAYVANCILIK YATIRIM TİC.VE SAN.A.Ş.

YÖRSAN GIDA MAMULLERİ SAN. VE TİC. A. Ş.

KAPLAN DENİZ ÜRÜNLERİ ÜRETİM İTHALAT İHARACAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

HİSAR YUMURTA VE NAKLİYAT İTHALAT İHRACAT SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

ÖZLEM TARIM ÜRÜNLERİ A.Ş.

ÖZPEKLER İTH.İHR. SU ÜRÜN.SAN VE TİC.LTD.ŞTİ.

ÜSTÜNBEY ET VE ET ÜRÜNLERİ GIDA HAYVANCILIK İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

 

Bu haber 2884 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()