Ebeler İçin “Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış” Eğitimleri Başladı...

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Bakım ve Hasta Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Ebeler İçin Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış” eğitim programı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova Ek Bina ev sahipliğinde başladı.

18 Ekim 2017 - 10:01

Ebeler İçin “Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış” Eğitimleri Başladı...

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Bakım ve Hasta Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Ebeler İçin Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış” eğitim programı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova Ek Bina ev sahipliğinde başladı. Doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi, anne adaylarının doğum eylemini sağlıklı ve güvenli şartlarda gerçekleştirmeleri, ebelerin doğumlarda daha etkin rol almaları, sahada gebe eğitimlerinin standardize edilmesi, normal doğumun yaygınlaştırılması amacı ile ebelere yönelik hazırlanan eğitim programında toplam 350 ebenin eğitim alması planlanıyor.

Eğitim açılış programı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Mehmet Özkan, SBÜ. Tepecik EAH Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, Sağlık Bakım Hizmetleri Uzmanı Nurdan Çamlıbel, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hacer Rastgel ve Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Ebeliğin Profesyonel Gücü…

Açılış programında konuşan Eğitim Sorumlusu Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hafize Öztürk Can “Gelişen ve değişen koşullarda bilgilerinin güncellenmesi ve yenilenmesi ebeliğin profesyonel gücünü arttıracaktır. Bu kapsamda beş gün sürecek eğitimlerle gebelik, doğum ve doğum sonu bakımdaki bilimsel gelişmeler ve kanıt temelli bilgiler paylaşılacaktır. Mezuniyet sonrası mesleğin gelişmesine katkı sağlayacak bu eğitimlerle, bilgilerin sağlık hizmetine yansımaları sonucunda anne sağlığı ve bebek sağlığı göstergelerinde olumlu gelişimler ve değişimler yaşanması beklenmektedir.” dedi.

İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Mehmet Özkan ise “Genel Sekreterlik olarak normal doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi, normal doğumun desteklenmesi ve sunulan hizmetin kalitesinin arttırılması için pek çok çalışma yürütmekteyiz.  Ebelere yönelik düzenlenen “Ebeler İçin Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış” eğitim programının, yürütülen çalışmalara katkı sağlayacağını düşünmekteyim.” dedi.

Beş gün teorik eğitimin ardından, beş gün de uygulama eğitimi kapsayan “Ebeler İçin Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış” eğitim programı bir yıl sürecek ve 10 tur şeklinde devam edecektir. Ege Üniversitesi İşbirliği Protokolü ile 16 Ekim 2017 tarihinde başlayan 1. tur Eğitim, 35 kişilik ebe katılımı ile SBÜ. Tepecik EA Hastanesi Bornova Ek Bina Eğitim Salonunda devam etmektedir.​

Bu haber 1260 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()