Dünya Başkanı İzmir' de

Uluslararası Innerwheel 244. Bölge Federasyonu 24-25 Kasım 2017 tarihlerinde İzmir’de “Women For Europe 8 Türkiye” adı altında “Yerlerinden Edilmiş Kadın ve Çocuklar” konulu bir konferans düzenledi. Konferansa Hindistan’dan gelen Uluslararası Innerwheel Dünya Başkanı Dr. Kapila Gupta da katıldı.

27 Kasım 2017 - 00:12

Uluslararası Innerwheel 244. Bölge Federasyonu 24-25 Kasım 2017 tarihlerinde İzmir’de “Women For Europe 8 Türkiye” adı altında “Yerlerinden Edilmiş Kadın ve Çocuklar” konulu bir konferans düzenledi. Konferansa Hindistan’dan gelen Uluslararası Innerwheel Dünya Başkanı Dr. Kapila Gupta da katıldı.

Dünya genelinde Rotary eşlerinin ve yakınlarının bir araya gelmesiyle oluşan, kadın ve çocuklara yönelik çalışmalarıyla ön planda olan Uluslararası Innerwheel (Sevgi Çemberi Derneği)’ne bağlı Innerwheel 244. Bölge Federasyonu Uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

 

“İzmir Tarih Boyunca Hep Göç Alan Bir Şehir Oldu”

 

İzmir’in yakın zamanda çeşitli nedenlerle çok fazla göç aldığını fakat tarihe bakıldığında da coğrafi konumu nedeniyle bir köprü görevi görmesi sebebiyle hep göçler aldığının altını çizen Innerwheel 244. Bölge Federasyonu Başkanı İclal Kardıçalı bu konuyu mercek altına alarak çözüm yollarını bulmak üzere yola çıktıklarını ifade etti. Kardıçalı “ Biz çeşitli yollarla İzmir’e gelerek yerleşen kadın ve çocukların hayatlarının iyileştirilmesinde neler yapabileceğimizi konuşmak üzere bir konferans düzenledik. Bu konferansın Uluslararası bir konferans olması sebebiyle bizi desteklemek ve konferansımızda da konuşmacı olarak katılmak üzere Dünya Başkanımız Dr. Kapila Gupta’nın yanı sıra Avrupa’dan birçok üyemiz geldi. Danimarka’dan, Hollanda’dan, Finlandiya’dan, Almanya’dan, İsviçre’den, İtalya’dan, Balkanlar’dan özellikle Bulgaristan ve hatta Ukrayna’dan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ve İstanbul’dan üyelerimiz gelerek konferansımıza katıldılar ve sunumlar yaptılar. Buradaki konu şehrimize gelen ve artık bizler gibi İzmir’li olan kadın ve çocuklara neler yapabileceğimiz, onların yaşamlarını nasıl kolaylaştırabileceğimiz ve onların en kısa zamanda uyum sağlamalarını yardımcı olmak için neler yapabileceğimizi konuşmak ve tartışmaktı. Bu konferans ilk defa yapılmıyor “Women For Europe” yani “Avrupa için Kadınlar” başlığı altında 8.kez yapılıyor fakat Türkiye’de yani İzmir’de ilk kez yapılıyor. Daha önce Torino, Milano, Roma, Helsinki ve Varna gibi diğer Avrupa şehirlerinde de yapılmış. Bu vesile ile İzmir’imize gelen üyeler ve dostlarımız aynı zamanda bizleri de tanımış olacaklar, İzmir’li kadınları ve onların yapmış oldukları çeşitli sosyal projeleri daha yakından tanıma ve izleme imkanı bulacaklar” dedi.

Uluslararası Innerwheel Dünya Başkanı Dr. Kapila Gupta ise; “Uluslararası Innerwheel’in en büyük gayretlerinden ve hedeflerinden birisi zaten kadınlar ve çocuklarla uğraşmak ama bir de yerlerinden edilmiş kadın ve çocuklar olunca tabi ki sorun daha da büyüyor. Dolayısıyla Innerwheel için daha fazla destek olunması gereken projeler ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

Bu Bir İnsanlık Meselesidir

 

Gupta “Bu meseleyi biz Innerwheel’ler olarak politik bir mesele olarak görmüyoruz. Daha çok bir insanlık meselesi olarak görüyoruz tabi ki İzmir’de ve Türkiye’de olması önemli fakat bu toplantıya katılan Türkiye dışından da pek çok ülke var ve bu şekilde Innerwheel mesajını o ülkelere de yaymış oluyor. Mesaj politik olmayan fakat insani boyutu olan bir mesaj olduğu için bütün ülkelere yayılmış oluyor.

Konferans, 50’si Avrupa’dan gelen yaklaşık 2 yüz kişinin katılımıyla sona erdi. Çevre bilincine de son derece önem veren Dünya Başkanı Kapila Gupta’ya Innerwheel 244. Bölgenin oluşturduğu bin fidanlık Innerwheel Korusu hakkında bilgi verilerek Gaziemir’de bulunan Bakioğlu Ormanında sembolik olarak fidan dikim töreni yapıldı.

Bu haber 854 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()