Dört Mevsim Saç Ekimi Yapılabilir

Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, 'Yazın Saç Ekilmesi Yapılmaz' şeklindeki görüşün doğru olmadığını söyledi. Gülgör, hastaların saç ekimi operasyonun ardından gerekli dikkati ve özeni göstermesi halinde hiçbir sorunla karşılaşılmayacağını söyledi.

19 Nisan 2016 - 09:30

İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör,  saç ekimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yazın saç ekimi yapılmasının doğru olmadığı şeklinde görüşlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Gülgör, saç ekiminin dört mevsim yapılabileceğini söyledi. 
 
HASTA KENDİSİNİ SICAKTAN VE GÜNEŞTEN KORUMALI
Yazın saç ektiren kişilerin bir hafta boyunca saçlarını sıcaktan ve güneşten koruması gerektiğini belirten Gülgör, "Saç ektiren hastamız klimalı, serin ortamda saçların korunması lazım. Saçları ve alnı terlediğinde ekim yapılan bölgeye dokunmamalıdır. Yeni ve sağlıklı saçların çıkması için hastaların çok dikkatli ve özenli davranmaları gerekiyor. Hastaların sıcaktan, güneş ışınlarından saçlarını koruması gerekiyor. Neticede 6-8 saat süren operasyondan çıkıyor. Saç köklerinin bir tutanma evresi var" diye konuştu. 
 
3 GÜN SONRA İŞBAŞI 
İşlem sonrasında, saç ekilen bölgeyi belli bir süre dokunulmamasına dikkat çeken Gülgör, “Saç ekilen hastalarımıza iki gün dinlenmelerini öneriyoruz. Arkadaş ve akraba çevresinden merak edip ziyaretine gelenler olacaktır. Ancak kimsenin işlem yapılan bölgeye dokunmaması gerekiyor. Hastanın işlemin ardından 3 gün ani hareketler yapmaması, ağır kaldırmaması, ağır sporlar yapmaması gerekli. Operasyondan 3 gün sonra hastalarımız işlerinin başına dönüp günlük hayatlarına dönüyorlar” dedi.

Bu haber 1183 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()