Dokunulabilir Matematik Sergisi açıldı

GOETHE ENSTİTÜSÜ İZMİR ŞUBESİ TARAFINDAN TÜRKİYE’YE GETİRİLEN ''DOKUNULABİLİR MATEMATİK'' SERGİSİ AÇILDI

15 Nisan 2016 - 16:12

Goethe Enstitüsü İzmir Şubesi dünyanın bir çok ülkesinde sergilenen „Dokunulabilir Matematik“ sergisi ile 8 yaşından büyük tüm bireylere matematiği eğlendirerek öğretmeyi amaçlıyor. 

13 – 28 Nisan tarihleri arasında Konak’ta bulunan Resim ve Heykel Müzesinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan sergi, tüm bilimlerin en soyut yanlarını duyularla algılanabilir şekilde ortaya koymakta ve matematiği - ön bilgisi olmasa da – tüm yaş grupları için anlaşılabilir kılmakta.

13 Nisan günü gerçekleşen açılışın ardından geniş bir kitlenin katılımı ile düzenlenen tanıtım kokteylinde Goethe Enstitüsü İzmir Şubesi yetkililerini; İzmir eğitim hayatının önemli isimleri, Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach ve Başkonsolosluk personeli de yalnız bırakmadı.

BAŞKONSOLOSTAN MATEMATİK İTİRAFI

Başkansolos Thomas Gerlach yaptığı konuşmada; „Dürüstçe ifade etmek isterim ki lisedeyken ‘matematik’ dersi pek de sevdiğim dersler arasında değildi. O zamanlar, bu sergide gördüğümüz gibi, matematiği oyun olarak ele alma imkânı ile tanışmış olsaydım, belki de matematik ve ben dost olabilirdik.

Bugün ise hayatımızın sayısız alanında faydalı olan matematiği iyi bilmenin, çok sayıda meslekte, temel koşullardan biri olduğunu biliyorum. Bunun dışında mantıklı düşünmeyi sağlayan ve örneğin Türkçe öğrenirken faydası olan, büyüleyici bir bilim dalı! Bu serginin mümkün olduğu kadar çok öğrenciye ve matematik öğretmenine, en soyut varsayılan bilim dalında yeni görüşler kazandırmasını umut ediyorum.

Goethe İnstitut’un bu sergiyle yeni bir yol izleyerek özellikle de gençlere hitap etmek istemesi beni mutlu etti. Sergiyi gezdikten sonra birçok kişi ‘Matematiğin tüm hayatı nasıl belirlediğini bilseydim, bu dal ile daha çok ilgilenirdim’ diyecektir” dedi.

DÜNYADA 1,5 MİLYON KİŞİNİN ZİYARET ETTİĞİ SERGİ 15 BOYUNCA AÇIK KALACAK

Goethe Enstitüsü İzmir şubesi, Eğitim İşleri Müdürü Claudia Adam Cevizoğlu yaptığı açıklamada; “Tüm deneylerimiz matematikle oyunlara dayalı bir ilişki kurmak üzerinedir. Sergi dolaysız şekilde şaşırmaya ve düşünmeye teşvik etmektedir. İnsan kendisine  „Bu neden böyle ?“ diye soruyor, hemen akabinde kendisine ilk cevapları veriyor ve böylece olguların ardındaki mantığı buluyor. Sergi elle, akıl ve kalp ile anlamaya ve okullardaki matematik dersleri için de yeni ilhamlar vermeye yöneliktir. Ziyaretçiler puzzle yapacak, köprüler kuracak, bulmaca oyunlarında kafa patlatacak, bilye yarışı izleyecek, olağanüstü güzel sabun zarları oluşturacaklar ve bunların yanısıra matematik ile uğraşacaklar.

Partnerimiz olan Gießen’deki Mathematikum dünyadaki ilk uygulamalı matematik müzesidir. Dokunulabilir Matematik, Gießen sergisinden seçilmiş, 160’dan fazla parçanın denemeye ve düşünmeye davet ettiği,  değerli deneyleri göstermektedir. 10 sene önceki açılışından bu yana 1,5 milyon civarında ziyaretçi bu serginin tadına varmıştır.

Her yaşta ve eğitimde ziyaretçiyi bu sergiyi deneyimlemeye davet ediyoruz.“ dedi.

GİRİŞLER ÜCRETSİZ

Sergi 13 Nisan – 28 Nisan tarihlerinde Konak’ta bulunan İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi’ nde 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir.

Bu haber 3631 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()