'Dini Etkinlikler Kültür Faaliyeti Sayılamaz'

Milli Eğitim Bakanlığının eğitimi dinselleştirmek için milyonlarca lira harcayarak düzenlediği etkinlikler, yargı denetimine takıldı. Sayıştay, dini etkinliklerin "bilim ve kültür faaliyeti sayılamayacağına" vurgu yaptı.

04 Ekim 2017 - 17:08

Devlet kurumlarını mali açıdan denetleyen Sayıştay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) dini etkinliklerinin "bilim ve kültür faaliyeti sayılamayacağını" kaydetti.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre Sayıştay, MEB’in geçen yılki harcamalarına dair yaptığı incelemeyi raporlaştırdı.

Raporda bakanlığın "öğrencilerin sanat, bilim, kültür ve spor alanlarındaki faaliyetlere katılımını artırmak amacıyla" düzenlediği "Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması", "Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması", "Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" ve "Hutbe Okuma Yarışması" da kendine yer buldu.

Sayıştay, etkinlikler için şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu faaliyetlerin performans hedefi ve her bir öğrenim düzeyinde performans göstergesi olarak belirlenen hedef ve göstergesinin gerçekleştirilmesine yönelik değildir. Zira bulgu konusu edilen faaliyetlerinin sanat, bilim, kültür ve spor alanlarından hiçbirine girmediği değerlendirilmektedir.”

MEB de bu tespite karşılık etkinliklerin "Arapça öğrenimini desteklemek, öğrencilerin Arapça dini metinleri anlamalarını sağlamak, kişisel, sosyal ve kültürel alanlarda ve mesleki alanda gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlendiği, öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik katılımlarını da artırdığı"nı savundu.

Sayıştay’ın bu savunmayı dikkate almadığı bildirildi.

Sayıştay, bakanlığın öğrencilerin akademik başarılarını yükseltmek için "Hz. Muhammed’in Hayatı" ders kitapları zenginleştirmeye harcadığı parayı da “Faaliyetlerin öğrenci başına yapılan harcamaları artıran ve bu nedenle öğrencilerin başarı puanını artıracak faaliyetler olmadığı değerlendirilmektedir” sözleriyle eleştirdi.

Bu haber 6381 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()