Devleti Kızları IŞİD'e Katılan Aileye Tazminat Ödemeye Mahkum Etti

Fransa’da yüksek mahkeme Fransız devletini kızları IŞİD’e katılan bir aileye tazminat ödemeye mahkum etti.

27 Nisan 2017 - 10:45

Aile kızlarının kayıp olduğunu Fransız devletine bildirmiş ve yardım istemişti. Yapılan bildirime rağmen kızın ülkeden çıkışana müdahale edilmeyince yüksek mahkeme kusuru Fransız devletinde buldu.

Kanunlara göre arananlar listesine sahip olan hava alanlarındaki sınır polislerinin ülkeden çıkış yapacak olan kişileri kontrol etmesi gerekiyor.

2013 yılında Paris Orly havalanından çıkarak İstanbul üzerinden Suriye’ye geçen 17 yaşındaki kız çocuğundan bir daha haber alınamadığı belirtiliyor. Fransa aileye manevi tazminat olarak 15 bin Euro ve mahkeme masraflarını ödeyecek.

Bu haber 772 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()