''Deli'nin Zoru'' AK Parti'nin büyük kaybını kaleme aldı

''Her ölüm erkendir mutlaka ama Azad Fazla’nın ki çok erkendi.''

26 Nisan 2016 - 18:33

İzmir siyasi kulislerini köşesinde ”Deli’nin Zoru” mahlasıyla yazan köşe yazarı, bu yazısında geçtiğimiz pazar günü yaşamını yitiren AK Parti Karabağlar Belediye Meclis Üyesi, İzmir Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Azad Fazla’yı kaleme aldı.

İşte o yazı

Es Selamın Aleyküm Sevgili Delisever Dostlar…

Son iki yazımda yer alan bir isimden bahsetmek istiyorum bugün. Ölenin arkasından konuşulmaz derler ama Azad Fazla’nın arkasından yazılanları görünce “Len Deli yakından gözlemlediğin bu güzel insan ile ilgili iki kelimede sen yazmalısın” dedim ve kalemi elime aldım Sevgili Deliseverler.

Kendisi ile hiç oturmadık, hiç aynı ortamda bulunmadık ama bu Ak Parti içinde takip ettiğim ve takdir ettiğim ender insanlardan biridir. Özellikle CHP’den Ak Parti’ye geçtiği dönemde bazıları hazmedemese de Ak Parti’ye bu kentte çok şey katan bir isimdi kendisi.  Klasik bir Kürt ailesine mensuptu. Vanlılar içinde Fazla Ailesi deyince hemen akla gelen Xale Cemil(Cemil Dayı)’in oğlu idi kendisi. İyi bir dini eğitim almanın yanı sıra işçi hareketi içinde örselenmiş ve emeğin kutsal olduğu bilinci ile emekçilerin hakkı için çalışmıştı. Siyasete, toplumsal olaylara bakışı ve yaklaşımı klasik siyasetçi gibi klasik, rutin, tekdüze değildi. Sıra dışı bir siyasetçi olarak İzmir’in yerel ve genel siyasetine hareket ve canlılık getiren bir isimdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yönelik haksız yüklenmelerin olduğu dönemde bir gecede kentin dört bir yanını“Dürüst Başkan” yazan ayaklı panolarla donatmıştı. Yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili ciddi muhalefet yapıldığı günlerde kendisinin İzmir ziyareti öncesi bir gecede tüm ana arterleri “Kumral Devrimci”pankartları ve afişleri ile donatmıştı.

DİSK Ege Bölge Başkanlığı dönemi ve CHP’de görev aldığı yıllarda Ak Parti’ye karşı en net muhalefeti yapan isim olan Azad Fazla, Ak Parti’ye geçtiği 2013 yılından itibaren gerek İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gerekse de Karabağlar Belediye Meclisi’nde CHP’yi en çok yıpratan isim idi.  Her ne kadar bazılarının onun yaptığı sert muhalefet sonrası gündemi değiştirmek adına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile gereksiz ve suni kavgalar çıkarsa da meclisin bazı konularda yanlış karar almasının önüne geçen isim oldu. Birçok karar onun karşı çıkış ve muhalefet etmesi sonrası gönderilen Hukuk Komisyonu’nda geri dönmüştü.

Sevgili Deliseverler,

Merhum Azad Fazla’nın İzmir ile ilgili çok büyük planları vardı ve bunları hayata geçirmek üzereydi.  Bu uğurda çok yoğun çalışıyordu. Kentin hizmet anlamında kötü bir taksimatı olduğunu her fırsatta ifade eden Fazla, daha iyi hizmet edilmesi için belediye sınırlarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini  ifade ederek hizmet alamayan yerlerin yeni belediye olarak hayata geçirilmesi için çalışma yapıyordu.

CHP’den gelenlere hep mesafeli duran ve onlara verilen “Ak Solcu” ismine bile şiddetle sert çıkan hatta ve hatta bu isimleri “Paralel Yapıdan daha tehlikeli” olarak niteleyenlerin bile sevdiği isim olarak öne çıkan Azad Fazla’dan rahatsız olanlarda vardı elbet Sevgili Deliseverler. Hayatları koltuğa bağlı olan ve koltuğa güç vermek yerine oradan güç alanların böylesi bir insanı sevmesi elbette mümkün olmazdı. O tiplerin en nefret ettiği “Proje üreten, emek veren, çalışkan insan”  profilinin ne net örneğiydi Azad Fazla. O nedenle bu tipler tarafından hiç sevilmedi. Her fırsatta önü kesilmek istendi. Bunun için biat ettikleri el pençe divan durdukları tüm makamları devreye soktular. Son günler de bu çabalar onu çok yormuştu, buna rağmen şevki iki kat artmış daha fazla çalışır olmuştu.

Onun yakından tanıyanların “Esmer Devrimci” diye nitelendirdiği Azad Fazla kendine inanan ve sevenler ile oluşturduğu çalışma grubu ile İzmir Yerel Seçimleri’nin kaderini değiştirecek hamleler atmaya hazırlanıyordu. Yakın zamanda çok ciddi bir ameliyat geçiren Fazla’nın kalbi bu stresli ortama daha fazla dayanamadı. Kendisi artık aramızda değil. Onun İzmir için önemli projelerini görmezden gelip kendi koltukları ve siyasi gelecekleri için önünü kesmek isteyenler, Fazla’nın ardından bakalım ne yapacak?

Her ölüm erkendir mutlaka ama Azad Fazla’nın ki çok erkendi. Bu dünyada çok zorluklarla mücadele eden Azad Fazla’nın ruhu sonsuz huzura erer inşallah…

Bu haber 1289 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()