ÇYDD İzmir Şubesi dördüncü eğitimevini Karabağlar’da açtı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi, 25. yıl kutlamaları kapsamında Karabağlar’da Çağdaş Yaşam Feza - Ceyhan Demir Çalıkuşu Eğitimevi’ni açmanın coşkusu yaşandı

05 Mayıs 2018 - 09:39

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)  İzmir Şubesi, Karşıyaka’da Çağdaş Yaşam Cumhuriyet Eğitimevi, Bayraklı’da Çağdaş Yaşam Bayraklı Eğitimevi, Buca’da Çağdaş Yaşam Öğretmen Zeynep Günöz Eğitimevi’nin ardından, 25. yıl kutlamaları kapsamında Karabağlar’da Çağdaş Yaşam Feza-Ceyhan Demir Çalıkuşu Eğitimevi’ni açtı. Açılışa ÇYDD  Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 1983-84 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Avukat Ceyhan Demir, Feza Demir, ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı L. Nihal Kızıl Öztorun, ÇYDD İzmir Şube Başkanı Gönül Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve siyaset, eğitim, bilim, hukuk, kültür-sanat dünyasından çok sayıda kişi ve semt sakinleri katıldı.

ÇYDD gönüllülerinin, gençlerinin, çocuklarının da yer aldığı açılışta konuşan Prof. Dr. Aysel Çelikel, ÇYDD İzmir Şubesi’nin Ulu Önder Atatürk’ün Türkiye’ye ve topluma kazandırdığı çağdaş değerlerin korunması, geliştirilmesi, topluma ulaştırılmasında büyük emek verdiğine dikkat çekerek, “Çağdaş Yaşam Feza-Ceyhan Demir Çalıkuşu Eğitimevi’ni Karabağlar’da gururla açıyoruz. ÇYDD İzmir Başkanı Gönül Kaya, yönetim kurulunu, emeği geçen tüm arkadaşları içtenlikle kutluyorum.  Bu güzel, kutsal yuvayı halkımıza hediye eden Feza ve Ceyhan Demir ailesine şükranlarımızı sunuyorum” dedi. 

 

Uygarlığa ulaşmanın anahtarı

    Prof. Dr. Aysel Çelikel, eğitimin çağdaş uygarlığa ulaşmanın anahtarı olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi: “Tam 29 yıl önce gönül ve düşünce birliği içersinde umutla, heyecanla kurduğumuz Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak, 109 şubemizle birlikte bir kamu hizmeti veriyoruz. Bu yıl içinde burs verdiğimiz öğrenci sayısı 104 bini geçti. ÇYDD’nin başta Prof. Dr. Türkan Saylan olmak üzere 16 kurucusu vardı. Çoğu kadınlardı. O günkü umudu, heyecanı hep hatırlayalım.”  Prof. Dr. Aysel Çelikel, derneğin, bursu, çocuklara, gençlere bir kere değil, üniversiteyi bitirinceye kadar verdiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımızın, gençlerimizin her alanda hep yanlarında oluyoruz. Eğitim evlerimize çağdaş düşünceli gençleri, çocukluktan yetiştiriyoruz. Bizler ders vermiyoruz. Çocuklarımızın sosyal gelişimlerini geliştirmek için çaba sarf ediyoruz. Kültür sanat etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Anayasamız dışında bir işte yer almıyoruz. Yaptığımız her iş toplum yararınadır, özgür bir insan yetiştirmek amacına yöneliktir. Çünkü herkesin insana yaraşır bir şekilde yaşama ve eğitilme hakkı vardır. İşte ÇYDD olarak  yola çıktık. Her çocuğun mutlaka ilgilendiği bir alan, yeteneği vadır. Bu yeteneğin ortaya çıkması için bir ortamın olması lazım. İşte Çağdaş Yaşam Eğitimevleri, çocukların, gençlerin yeteneklerini, ilgi duydukları alanları ortaya çıkarak geliştiriyor, öz güven kazanmalarına yol açıyor.” Prof. Dr. Aysel Çelikel,  Prof. Dr. Türkan Saylan’ın güçlü bir sosyal vicdanı, aklı olduğuna vurgu yaparak, “Daha çok vasıfları vardı” diyerek onu anlattı ve andı. 

 

Karabağlar Belediyesi’ne ve Başkan Selvitopu’na teşekkür etti

Avukat Ceyhan Demir, Çağdaş Yaşam Feza-Ceyhan Demir Çalıkuşu Eğitimevi’nde emeği geçen her kişiye teşekkür ederek, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun çok zor olan bu işlerde hiç leke almadan, toz kondurmadan bu günlere geldiğini belirtti. Ceyhan Demir, “Karabağlar Belediyesi’nin tüm olanaklarıyla buraya destek oldular. Kendisini eski bir çalışma arkadaşı olarak tebrik ediyorum” dedi. 

 

Saylan, burada yaşıyor

   Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Burası Karabağlar’da yaşayan çocuklarımıza, kadınlarımıza hizmet edecek. Prof. Dr. Türkan Saylan’ı rahmetle, minnetle anıyorum. O burada yaşıyor. Sizlerin içinde yaşıyor ve hep yaşayacak. Emeği geçen herkese saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı L. Nihal Kızıl Öztorun, katkılarından dolayı Feza ve Ceyhan Demir’e anı hediye takdim etti. Çağdaş Yaşam Feza-Ceyhan Demir Çalıkuşu Eğitimevi’nin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ÇYDD İzmir Şubesi çocuklarının gösterileri izlendi. 

 

Bu haber 2149 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()