Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir'e rektör ataması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Saffet Köse'yi atadı.

10 Nisan 2018 - 09:48 - Güncelleme: 10 Nisan 2018 - 12:03

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti anayasasının 130'uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Saffet Köse'yi atadı.

PROF.DR. KÖSE, REKTÖRLÜK GÖREVİNİ DEVRALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Saffet Köse, görevi Rektör Vekili Prof.Dr. Mehmet Tokaç’tan devraldı.

Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen devir teslim töreninde, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, senato üyeleri ile üniversite yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Kısa bir konuşma yapan Prof.Dr. Mehmet Tokaç, rektörlük atama sürecinde kaybedilen zamanı, Rektör Prof.Dr. Saffet Köse’nin icraatlarıyla telafi edeceğine inandığını söyledi. Prof.Dr. Köse’yi tebrik eden Prof.Dr. Tokaç, kendisine başarılı bir rektörlük süreci diledi.

Rektör Prof.Dr. Köse ise geçen süreçte yaptığı çalışmalar sebebiyle Prof.Dr. Tokaç’a teşekkürlerini sundu.  Prof.Dr. Köse, Kurucu Rektör Prof.Dr. Galip Akhan’ın da İKÇÜ’deki emeklerine işaret ederek; “Prof.Dr.Tokaç hocamız da saygınlığıyla, duruşuyla, sevecenliğiyle gönüllerimize taht kurdu. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Bu görevi şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, YÖK Başkanımız Prof.Dr. Yekta Saraç’a, YÖK Üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.


“Hiç kimsenin özlük hakkıyla oynamayacağım.”

Sizlere, metne bağlı kalmadan, içimden geldiği gibi hitap etmek istiyorum: “Bu üniversitenin huzura ihtiyacı var.” diyen İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Köse, önceliğinin üniversitede huzurun sağlanması olduğunu; huzurun, muhabbetin olduğu yerde adaletin de olacağını kaydetti.

Özlük haklarını kul hakkı olarak bildiğini, yaptığı tüm çalışmalarda hakkaniyetten yana olacağını vurgulayan Rektör Prof.Dr. Köse, “Özlük haklarını kul hakkı olarak bilen, buna inanan, bu dünyadaki en küçük haksızlığın bile büyük mahkemede hesabının verileceğini bilen insanlardanız. O sebeple, herhangi bir engelin olmadığı hallerde, hiçbir kimsenin özlük hakkıyla oynamayacağımı baştan söylemek istiyorum.” diye konuştu.

“Haklı taleplerin yanında olacağız.”

Ulaşılabilir bir yönetici olacağını, İKÇÜ mensuplarından gelen haklı talepleri de her zaman destekleyeceğini ifade eden Rektör Prof.Dr. Köse,  “Sır saklayan, derde derman olmaya çalışan bir özelliğim var. Herkes kendisini istediği gibi şahsıma ifade edebilir. Biz, her zaman haklı taleplerin yanında olacağız. Bu talep kimden gelirse gelsin, haklının yanında olacağız. Eğer kişi, görevini, yetkisini, hakkını kötüye kullanmıyorsa; iyi niyetliyse, samimiyse, başımızın üstünde yeri var. Ama görevini kötüye kullanan, hakkını, yetkisini kötüye kullanan, istismar edenler olursa; onlara da kanunlar çerçevesinde ne gerekiyorsa yapılacağını şimdiden ifade etmek istiyorum. ” şeklinde konuştu.

“Yönetim, takım çalışması gerektirir.”

Yönetim ekibini oluşturduktan sonra tüm fakülteleri ziyaret edeceğini söyleyen Prof.Dr. Köse,  bu ziyaretlerde fakültelerden gelen her türlü talep, öneri, şikâyet ve beklentiyi kaydedeceklerini, yapılabilecek her hususu hızlı bir şekilde yerine getireceklerini vurguladı. Yönetimin aslında bir takım olduğunu, takımda da ahengin oluşturulması gerekliliğine vurgu yapan Rektör Prof.Dr. Köse, “Takım oyunu ahenk içinde olmak zorundadır. Eğer yönetimle ilgili ufak tefek tercihlerimiz olursa, şu bilinmeli ki; kimsenin şahsıyla ilgili bir tutumumuz yok. Biz daha ahenkle çalışacağımız arkadaşlarımızla çalışmak durumundayız. Çünkü yaptıklarımızın ya da yapamadıklarımızın hesabını biz vereceğiz. Bunu da takım olarak üstleneceğiz. Sizler de bizi denetleyip hesap soracaksınız. Bu da yönetim sürecimize katkı olarak geri dönecektir. Bu manada sizlerden gelecek katkıları beklediğimi ifade etmek istiyorum.” dedi.

“FETÖ ile mücadelemize etkin şekilde devam edeceğiz.”

FETÖ ile mücadeleyi en etkin şekilde ve kararlılıkla sürdüreceklerinin altını çizen Prof.Dr. Köse, “Bir kripto yapıyla karşı karşıyayız. Gizlenenler, bilinemeyenler varsa bunların peşinde olacağız, bunlarla ilgili gereğini yapacağız. Bizlerden dualarınızı, katkılarınızı, tecrübelerinizi esirgemeyin. Bizleri her konudaki bilgilerinizle yönlendirmenizi bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Rektör Prof.Dr. Köse, devir teslim töreni bitiminde görevi devraldığı Rektör Vekili Prof.Dr. Mehmet Tokaç’a hediye takdiminde bulundu.

 

Bu haber 1695 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()