Çocuklar Kitapların Renkli Dünyasıyla Tanışıyor

17 Kasım 2017 - 11:01 - Güncelleme: 17 Kasım 2017 - 11:05

Çocuk dünyasının ressamlarını çağdaş ve sanatsever bir yaklaşımla Türkiye’de ilk kez bir müzeye kavuşturan Ege Üniversitesi, minikleri görsel sanatların ve edebiyatın estetiği ile tanıştırmaya devam ediyor. 27 ressamın orijinal çizimlerinin ve birçok çocuk kitabının yer aldığı Ege Üniversitesi Kitap ve Kâğıt Sanatları Müzesi Çocuk Dünyasının Ressamları ve Kitapları Bölümü, çocukları sanatın renkli dünyasında yolculuğa çıkarıyor.

Yapıcı ve yaratıcı içeriklerle çocukların hayal dünyalarına katkıda bulunan müzede hem yazınsal hem de görsel pek çok içerik bulunuyor. Müzeyi ziyaret eden çocuklar, pek çok sanatçının birbirinden farklı, özgün illüstrasyon çalışmalarını yakından tanıma fırsatı yakalıyor.

Alanında öncü 27farklı sanatçının biyografi, illüstrasyon ve hikaye kitaplarını bünyesinde bulunduran EÜ Kitap ve Kâğıt Sanatları Müzesi Çocuk Dünyasının Ressamları ve Kitapları Bölümü,çocukları dijital dünyadan uzaklaştırarak sanatın, edebiyatın, doğanın renkleriyle tanıştırıyor.

Müzede sergilenen görseller, çocukların hayallerini okuduklarıyla zihinlerinde canlandırma olanağı sunuyor.

 

 

Bu haber 676 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
 Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu
Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()