CHP’nin Tüzük Kurultayı İçin Skandal İddia!

CHP’de gerçekleşen Tüzük Kurultayı’nın karar yeter sayısı olmadan yapıldığı iddia edildi.

12 Mart 2018 - 14:00

CHP’de 9-10 Martta Tüzük Kurultayı gerçekleşti. CHP'nin 19. Olağanüstü Kurultayı'nda kabul edilen yeni tüzüğe göre parti cumhurbaşkanı adayını, "seçmen yoklaması, ön seçim, aday yoklaması ya da merkez yoklaması" yöntemlerinden biriyle belirleyecek. Tüzükte milletvekili adaylarının belirlemesindeki yüzde 85 ön seçim şartı korunurken, gençlik kotası ise yüzde 10'dan 20'ye çıkarıldı.

‘İNCECİLER’DEN YETER SAYISI YOK İDDİASI!

Öte yandan Tüzük Kurultay’ında CHP’de Muharrem İnce’ye yakınlığı ile bilinen CHP Zonguldak Milletvekilli Şerafettin Turpcu, kurultayda karar yeter sayısı olmadan oylama yapıldığını iddia etti. Turpcu, kendine yakın isimlere Whatsapp’tan bir mesaj yollayarak, “9-10 Mart CHP tüzük kurultayında; CHP'li kurultay delegelerinin iradelerinin kurultay divanınca herkesin gözlerinin içine baka baka ve açıktan gasp edildiği bir mühürsüz kurultay olarak tarihe geçmiştir” dedi.

Turpcu’nun mesajı şu şekilde:  

9-10 Mart'ta yapılan CHP tüzük kurultayında açık oylamada 400 ü bile bulmayan kabul oyları divan başkan Vekili Özlem Çerçioğlu (divan başkanı Hakkı Suha Okay grup başkanvekili Engin Özkoç tarafından ağır küfür ve hakaretlerle tehdit edilerek divandan uzaklaştırılmıştır!!) tarafından 3 dakikada  660 olarak sayılarak(!!)kayıtlara geçirilerek büyük bir skandala imza atılarak CHP'nin tüm kongreler tarihine kara bir leke olarak geçirilmiştir!!

16 Nisan dada YSK tüm seçmenlerin iradesini çalmış ve tarihe mühürsüz seçim olarak geçmiştir.

9-10 Mart CHP Tüzük Kurultayı’nda; CHP'li kurultay delegelerinin iradelerinin kurultay divanınca herkesin gözlerinin içine baka baka ve açıktan gasp edildiği bir mühürsüz kurultay olarak tarihe geçmiştir.

Kurultay salonu hak-hukuk-adalet ve önseçim sloganları ile inlemiştir!

Türkiye’miz 2019 kader seçimlerine giderken CHP'de parti içi birlik sağlanamadan ülkede diktatörlüğü nasıl yıkacağız, AKP’nin adaletsizliklerini ve yandaşlarını kayırmasını eleştirirken biz içimizde yaşadığımız bu açıktan ve CHP'nin tarihinde hiç yaşanmamış bu durumu nasıl izah edeceğiz?

Durumumuz düne göre daha da zor, ama hem CHP'de hem de ülkemizde adalet ve demokrasi için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Selam ve saygılar sunarım.

Bu haber 908 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma gireceği gün sona ermiş
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma...
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()