CHP’Lİ BAKAN SORDU: KUŞ CENNETİ İMARA MI AÇILACAK?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Kuş Cenneti yönetimiyle ilgili İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ)’un protokolünün yenilenmemesi ve Kuş Cenneti’nin Bakanlık tarafından yönetilmesi kararını TBMM’ye taşıdı.

18 Mayıs 2017 - 08:45

İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) yönetiminde olan 295 kuş türünün yaşadığı ve bunlardan 108’inin kuluçkaya yattığı İzmir Kuş Cenneti’nin yönetimiyle ilgili olarak İZKUŞ ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasındaki protokol 4 ay önce sona erdi ve yenilenmesi yapılmadı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Büyükşehir, Foça, Menemen ve Karşıyaka belediyelerinin bölge ile ilgili gerekli görevleri ifa edemediği ve bu yüzden yeni protokol yapılmayarak Kuş Cenneti’nin artık Bakanlıkça yönetileceğini ifade etti ve “Birliğin bütçesi 3 milyon TL ancak birlik tarafından değil 3 milyon, 3 kuruşluk bir harcama dahi yapılmamıştır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın bu açıklamasına karşın Kuş Cenneti ile ilgili yaptığı çalışmaları detaylıca anlattı ve “Bütün bu çalışmalar, şeffaf bir şekilde Bakanlık ile paylaşılmış, yıllık faaliyet raporları düzenli olarak bildirilmiştir. 2017-2021 yılları arasında İZKUŞ tarafından yapılması planlanan projeler, Bakanlık tarafından dikkate bile alınmamıştır. İzmir Kuş Cenneti için yaptığımız harcamalar, minimum 26 milyon liradır” şeklinde açıklama yaptı.

Konuyu TBMM’ye taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Bakan, “Veysel Eroğlu, ‘2012 yılının sonunda Gediz'de balık tutacağız’ demişti. 2017’deyiz, Gediz zehir kusuyor. Her yer bitti şimdi de gözlerini cennete diktiler! Bu kararın arkasında ne var?” dedi.

BU AÇIKLAMANIN SOMUT DAYANAĞI NEDİR?

Verdiği önergede İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamalarına yer vererek, İZKUŞ ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuş Cennet’i için yapılan çalışmaları ve bütçelerini paylaşan Bakan sordu: “Kuş Cenneti ile ilgili yapılan tüm çalışmaların yıllık faaliyet raporları düzenli olarak Bakanlık ile paylaşılmasına rağmen protokolün yenilenmemesinin nedeni olarak ‘Birliğin bütçesi 3 milyon TL ancak birlik tarafından değil 3 milyon, 3 kuruşluk bir harcama dahi yapılmamıştır’ açıklamasının somut dayanağı nedir?”

KUŞ CENNETİ İMARA MI AÇILACAK?

Kuş Cenneti’nin bulunduğu bölgenin imara açılması yönündeki iddialara da dikkat çeken CHP’li Bakan, Eroğlu’na “Kuş Cenneti’nin bulunduğu alanla ilgili bölgenin imara açılması ve satılması fikri olduğu iddiaları vardır. Bu iddialar doğru mudur?” diye sordu.

Bu haber 969 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste...
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma gireceği gün sona ermiş
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()