CHP'den Şafak Pavey Açıklaması: Kabul Etmeyiz

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, önceki akşam sağlık sorunları nedeniyle milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. Ancak Pavey’in istifasının yürürlüğe girmesi için Meclis’te oylanarak kabul edilmesi gerekiyor

17 Eylül 2017 - 12:18

CHP, 2011 yılından bu yana parti çatısı altında görev yapan, genel başkan yardımcılığı ve 7 Haziran seçimlerinin ardından TBMM Başkanvekilliği görevlerini üstlenen Şafak Pavey’in milletvekilliğinin düşmesine sıcak bakmıyor.

Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre; Pavey sağlık gerekçesiyle istifa ettiğini belirtse de parti yöneticileri başka bir sebep olup olmadığını ve istifasını geri alıp almayacağını araştırmaya başladı. Pavey’in, istifa gerekçeleri hakkında önümüzdeki günlerde kamuoyunu detaylı bir açıklama yapacağı da belirtiliyor.

‘KABUL ETMEYİZ’
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Pavey’in istifasına ilişkin “Şafak Hanım son derece etik davranıyor. Siyasette az rastlanır bir davranışla karşılaştık. Ancak biz Şafak Hanım’ın milletvekilliğini sürdürmesinden yanayız. Sonuçta Meclis’teki irademiz de bu yönde olacaktır. Genel kurul oylamasında istifasını kabul etmeyiz. Diğer partilerin de aynı şekilde davranacağını düşünüyorum” dedi. CHP’nin milletvekilliğinin düşürülmesini istemediği Pavey konusunda, diğer partilerin takınacağı tavır sonucun belirlenmesinde etkili olacak. Milletvekilleri, yemin ettikten ve milletvekili statüsüne kavuştukları andan itibaren kendilerine tanınan bütün sağlık olanaklarından yararlanıyor. Pavey, milletvekilliği düşse bile sağlık hizmetlerinden aynı koşullarda yararlanmaya devam edecek. Pavey, emeklilik hakkını çoktan elde ettiği için yaşını doldurur doldurmaz milletvekili emekli maaşını almaya başlayacak.

Bu haber 2039 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()