CHP Adalet Kurultayı'na Hazır

Erdoğdu, kurultayda kendilerini iktidara taşıyacak bir programı oluşturacaklarını belirtirken, Erkek ise “24 gün yürüdük şimdi de niçin yürüdüğümüzü konuşacağız. 15-20 bin kişilik hazırlık yaptık” diye konuştu

24 Ağustos 2017 - 10:11

CHP üç gün sürecek Adalet Kurultay'ına hazır: Kurultaydan iktidar programı çıkacak!

CHP’nin Adalet Kurultayı 26-30 Ağustos tarihleri arasında Gelibolu Yarımadası’ndaki Eceabat ilçesine bağlı Kocadere köyü yakınındaki kamp alanında gerçekleşecek. Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, kamp hazırlıklarını ve amaçlarını anlattı.

İstanbul Milletvekili Erdoğdu, “24 gün süren Adalet Yürüyüşü’ne bizleri çıkaran o adaletsizlikler, bizleri bu kez de Adalet Kurultayı’nda buluşturuyor. Adaletsizlik başlıklarında bir ulusal mutabakat arayışıdır bu” dedi. Toplumun bütün kesimlerinin temsilcilerinin çağrıldığı bir kurultay olacağını belirten Erdoğdu, “Bilim insanlarının, gazetecilerin, akademisyenlerin, yazarların, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılacağı; her bir panel ve çalıştay başlığında ulusal düzeyde çözüm aramaya çalıştığımız, cumhuriyet tarihinde görülmemiş kapsamda entelektüel, bilimsel, kültürel ve sanatsal faaliyet olacak” diye konuştu.

Siyasi tarihte bir ilk olacak
Enerji konusundan spora, polis ailelerinden kadın sorunlarına, bilgi ve iletişimden avukatların sorunlarına kadar onlarca konuda paneller, çalıştaylar ve atölyeler düzenleneceğini kaydeden Aykut Erdoğdu, bunun Türkiye siyasi tarihinde bir ilk olduğunu kaydetti.

Kurultayın bir benzerinin ama daha dar kapsamlısının Alman Sosyal Demokratlar ile İngiliz İşçi Partisi tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çeken Erdoğdu, “Ama şekil, içerik ve yerleşke itibari ile bu kurultay kadar kapsamlı bir çalışma şimdiye kadar yapılmamış” açıklamasında bulundu. Erdoğdu, beklentilerini şöyle açıkladı: “CHP olarak beklentimiz, sorunların somut olarak tanımlanması ve uygulanabilir çözüm önerilerinin formüle edilmesidir. Bu sayede buradan bir iktidar programı çıkmasını umut ediyoruz.”

Arayış kurultayla sınırlı olmayacak
Erdoğdu, kurultay sonrası izlenecek yola ilişkin de şunları söyledi: “Her bir panel ve çalıştayı, konusunda uzman milletvekillerimizle birlikte ayrı ayrı değerlendireceğiz. Bütün bu çözüm önerilerinin birlikte çalışabilir olması için de bir sistem ve model üzerine oturtulmaya çalışılacak ama Adalet Kurultayı ile sınırlı kalmayacak iktidar arayışımız. Bu ve benzeri çalışmalar sonucunda da olayı bütün konularda en mantıklı, en uygulanabilir çözüm önerilerini getiren bir hükümet programına dönüştürmeye çalışacağız. Ekim programımız, parti programımız ve en önemlisi hükümet politikamızın altyapısını oluşturacağız.”

15-20 bin kişilik hazırlık tamam
Yaklaşık 20 bin kişiyi sorunsuz bir şekilde ağırlayacak bir hazırlığın yapıldığını kaydeden Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise, şu ifadeleri kullandı; “Panellerimizin, çalıştaylarımızın, atölye çalışmalarımızın hepsi açık alanda olacak. Büyük çadırlar hazırladık, alanda çok fazla kişi konaklayacak. Genel Başkanımız da alanda konaklayacak. Bütün altyapı çalışmaları hazırlandı. 24 gün yürüdük şimdi de niçin yürüdüğümüzü konuşacağız. Bütün paneller, atölye çalışmaları, çalıştaylar kayda alınacak ve durum tespitleri yapılacak. Kadınlar için de, taşeron işçiler için de, tutuklu gazeteciler için de adaleti konuşacağız. Eğitimi, yargıyı, basın özgürlüğünü herşeyi konuşacağız. Ve çok önemli raporlar ve bildiriler ortaya çıkacak.”

Erkek, şöyle konuştu: “Çok önemli bilim insanları, hukuk insanları, sanat dünyasından önemli isimler de katılım gerçekleştirecek. Hem basının hem de yurttaşların çalıştayları, panelleri ve atölyeleri takip etmeleri için de organizasyon yapıldı.”

Kaynak: BirGün
Bu haber 830 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını...
Başkan Tugay sözünü tuttu ekmek 5 TL’ye düştü
Başkan Tugay sözünü tuttu ekmek 5 TL’ye düştü

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()