CAZ, KLASİK VE GELENEKSEL MÜZİK BULUŞMASI FESTİVAL’DE PANFLÜT VE PİYANO GECESİ

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi İşbirliği ile düzenlediği 23. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde dün gece caz, klasik ve geleneksel müzik buluşması yaşandı.

13 Mart 2016 - 10:06

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi İşbirliği ile düzenlediği 23. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde dün gece caz, klasik ve geleneksel müzik buluşması yaşandı. İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi işbirliği ile yapılan konserde, Avrupa caz sahnelerinin usta piyanisti, besteci ve eğitimci Florin Raducanu, panflüt sanatçısı Dalila Cernătescu ve tenor saksafoncu Sebastian Mihal eşliğinde “Florin Raducanu Jazz Balance Between Traditional –Classical Music & Free Jazz”  başlıklı projesini sundu. AASSM Küçük Salonda yapılan konsere Camelia Botezatu’nun birbirinden ilginç Romanya fotoğraflarının slayt gösterimi eşlik etti.

Piyanoya hâkimiyeti, kendisine özgü çalış tekniği ile besteci, virtüöz ve eğitimci olarak önemli bir tanınırlığa sahip olan Florin Raducanu, köklerini geleneksel Romen müziğinden alan çalışmalarıyla adından söz ettiriyor. 23. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde de özellikle panflüt eşlikli bestelerinde geleneksel motiflere yer veren Raducanu, İzmir seyircisinden sıcak ilgi gördü. Mihal ve Cernătescu’nun ustalıklı eşliği İzmir dinleyicisine oldukça yakın gelen bu melodilerin daha çok sevilmesini sağladı.

23. İzmir Avrupa Caz Festivali, 14 Mart Pazartesi günü yoğun bir programla devam edecek. Saat 18.00’de İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde Francesco Martinelli’nin  “Bertrand Tavernier’in Gece Yarısına Doğru Filminden 30 Yıl Sonra Monk, Lester Ve Dexter” Konulu semineri var. Ardından saat 19.00’da Bertrand Tavernier’in seminere konu olan Round Midnight filmi gösterilecek. Saat 20.30’da AASSM Küçük Salonda İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile Luca Costantini Konseri yapılacak.

 

Bu haber 2534 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()