Cankurtaran: “Akp’nin Ohal İnadı Ekonomiyi Bitirecek!”

AKP, KHK lüksünü kaybetmemek için ekonomiyi sarsıyor.

23 Kasım 2017 - 15:46

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Spor Kurulu Başkanı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Spor Kurulu Doğu Akdeniz Bölge Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Mersin’de CHP İl Başkanlığı’nda gündemdeki gelişmelere dair bir basın açıklaması yaptı. Cankurtaran’ın gündeminde ilk olarak ekonomideki kötü gidişat vardı.

“TÜRKİYE ŞAHA KALKTI DİYORLARDI, DOLAR ŞAHA KALKTI!”

Doların tüm zamanların rekor düzeyine çıktığını belirten Cankurtaran, “2018 yılına dair tahminlerde dolar 1.98 lira olacak diyorlardı. Dolar bugün 3.95. Türkiye şaha kalktı diyorlardı, dolar şaha kalktı! Bugün ekonomideki kötü gidişatın nedenlerinden biri de OHAL’in uzamasıdır. Ancak AKP’nin OHAL’i kaldırmaya niyeti yok. Çünkü KHK’lar ile ülkeyi keyiflerine göre yönetmek tatlı geldi. AKP, KHK lüksünü kaybetmemek için ekonomiyi sarsıyor. Uzmanlar, OHAL’in kaldırılmasının piyasalarda olumlu bir hava estireceğini söylerken AKP’nin OHAL inadı ekonomiyi bitirecek. Halkın fakirleşmesi umurlarında değil. Tek dertleri kendileri” diye konuştu.

“700 BİN DOLARLIK SAATİ TAKARKEN MİLLİ BİRLİK DEMİYORLARDI?”

ABD’de devam eden Reza Sarraf davasına da değinen Cankurtaran, “AKP telaş içinde. Anadolu’da bir söz vardır. “Çiğ yemeyenin karnı ağrımaz” derler. Demek ki bunlar çiğ yediler, şimdi karın ağrıları var. CHP, iddiaları araştıralım derken onlar “Sarraf, hayırsever iş adamı’ diyorlardı. Adam hayırsever ise endişe edecek bir şey yok! Ama hayırlarını ayakkabı kutularının içine dolar koyarak yaptıysa sorun var! ‘Şimdi  milli birlik zamanı” diyerek yolsuzluğun üstünü örtmeye çalışıyorlar. 700 bin dolarlık saatleri kollarına takarken milli birlik demiyorlardı. O saatleri siz takıyordunuz, paralarınız ayakkabı kutularından taşıyordu. Yerken tek ama hesap sorulunca milletçe olmaz. Kimse kusura bakmasın. Türkiye’yi kimseye ezdirmeyiz ama yolsuzlukları görmezden de gelemeyiz” dedi.

“BU FETÖ ABD YARGISINA BİLE SIZMIŞ AMA BİR AKP’YE Mİ SIZAMAMIŞ?”

Erdoğan’ın “17-25 Aralık'ta ülkemize tarihin en büyük tuzaklarından biri kuruldu. Bu tuzak başarısız olunca aynı tezgahı götürdüler Amerika'da kurdular. Birileri hala FETÖ'nün ağzı ile itham etmeyi sürdürüyorsa sebebi onlara verilen rolü oynamaktır” açıklamasını da hatırlatan Cankurtaran, “Bu açıklamadan anladığım Erdoğan’a göre Sarraf davasını da FETÖ’cüler yürütüyor! İyi de bu hesaba göre FETÖ,  ABD yargısına dahi sızmış ama 11 yıl boyunca et ve tırnak gibi olduğu bir AKP’ye mi sızamamış! Aklınız alıyor mu böyle bir şeyi? İki yıldır nerede bu FETÖ’nün siyasi ayağı diyoruz bir cevap alamıyoruz” diyerek sözü dış gelişmelere getirdi.

“ESED GİTTİ, ESAD UÇARAK GERİ DÖNDÜ!”

“SİVİLLERİ BOMBALIYOR DEDİKLERİ RUS UÇAKLARINA YOL VERİYORLAR”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Rusya’nın Soçi şehrinde Putin’le yaptığı görüşmeye Türkiye üzerinden uçarak gittiğinin iddia edildiğini söyleyen Cankurtaran, “Altı yıldır ‘Katil Esed’ diye diye milletin başının etini yediler. CHP olarak Suriye savaşını kaşımayın dedik dinletemedik.  Sonuçta yüzbinlerce insan öldü, milyonlarca insan mülteci oldu. Mersin’de bu sorunu en fazla yaşayan illerimizden. Geçtiğimiz günlerde Suriye’ye savaşa giden Rus savaş uçakları Türkiye üzerinden geçmeye başladı. Hani sivilleri, muhalifleri bombalıyor dedikleri Rus uçaklarına geçiş, yol vermeye başladılar. Kaşla göz arasında Esed de bir an da Esad oldu. Esed gitti, Esad yeniden hem de uçarak geri döndü. CHP olarak bölge ülkeleriyle uzlaşmayı yumuşamayı savunuyoruz ama AKP’nin Suriye’deki tutarsızlığını yüzlerine vurmaya devam edeceğiz. Çünkü onların hatalarının bedelini millet ödüyor” dedi.

“YÜZLERCE KADINIMIZ IŞID’E GİDERKEN YETKİLİLER NEREDEYDİ?”

Cankurtaran’ın gündemindeki IŞİD’le ilgili gelişmeler de var. Irak’ta ele geçirilen IŞİD militanlarıyla evli 509 kadından Türk vatandaşı olan 300 kadının sınırdışı edileceğine dair haberi hatırlatan Cankurtaran, “Sınır dışı dalgaları devam edecekmiş yani başka Türk kadınları da olabilir. IŞİD bir ara Türkiye’de o kadar rahatmış ki bırak militan devşirmeyi, yanlarına ailelerini almışlar  hatta belki bazı kadınlar evlendirilmeye götürülmüş. Bu ihmallerin bir tane sorumlusu yok mudur? Yüzlerce kadınımız IŞİD’e giderken yetkililer neredeydi?” şeklinde konuştu

“MERSİN’E SÖZ VERİLEN PROJELER NEDEN BİTİRİLMİYOR?”

Mersin’in sorunlarına da değinen Cankurtaran, Mersin’in doğal güzellikleri ve dünyaca ünlü tarihi eserlerine karşın turizm potansiyelinin kullanılamadığına değinerek, “Mersin’in turizmi ve tarımı yeterince desteklenmemekte ve değerlendirilememektedir. Her seçim döneminde söylenen Mersin – Antalya sahil yolu,  Mersin – Silifke otoban yolu ve Adana-Mersin karayolunun genişletilmesi çalışmaları halen sonlandırılmadı. Bu çalışmaların bitmesi Mersin ekonomisine ve turizmine ciddi katkı sağlayacaktır. Kontrolsüz yapılaşma sadece İstanbul’un değil buraların da sorunu. 321 kilometrelik kıyı bandına sahip olan kentin yoğun bir yapılaşmadan kaynaklı ciddi sorunlar yaşadığına tanık oluyoruz. Hükümet bir an önce Mersin’e söz verdiği projeleri bitirmeli ve  turizm – tarım sektörlerine desteğini artırmalıdır” diyerek açıklamasını bitirdi.

 

 

Bu haber 1018 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()