Bulgaristan Türkiye Sınırına Asker Gönderiyor

Bulgaristan Savunma Bakanlığı göçü önlemek için harekete geçti. Savunma Bakanı Karakaçanov 'beş bölgeye ayrılacak sınır bölgesine 600 asker konuşlandırılacağını' söyledi.

17 Ağustos 2017 - 16:51

Bulgaristan, Türkiye’den gelen göçü durdurmak amacıyla sınırda güvenlik önlemlerini artırıyor. Bulgaristan Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Krasimir Karakaçanov, ‘Die Welt’ gazetesine yaptığı açıklamada ‘sınırların korunmasında daha fazla askerin görevlendirileceğini ve Türkiye sınırının beş bölgeye ayrılacağını’ söyledi.

Bu bölgelerden her birine bulunduğu mıntıkayı beklemek üzere bir silahlı bölük yerleştirileceğini belirten Bulgaristan Savunma Bakanı Karakaçanov, toplam 600 askerin bir bölümünün özel eğitimli muhariplerden oluşacağını söyledi. Bakan, uygulamaların, sınır korumada askerin polisten daha etkili olduğunu gösterdiğini belirterek, ayrıca kaçak göçmen hareketlerinin kameralar ve insansız hava araçları yardımıyla gözetleneceğini açıkladı.

‘ÇOĞU EKONOMİK GÖÇMEN’

Krasimir Karakaçanov Avrupa ülkelerinin Akdeniz’deki göç yollarını kapatmamış olmasını eleştirdi. “Göçmenlerin kitleler halinde Avrupa’ya akın etmesine daha fazla göz yumulamayacağını belirten Bakan, “Avrupa Birliği’nin dış sınırlarının gerekirse silah zoruyla korunabilmesi için İtalya ve Yunanistan’da NATO ya da Avrupa Birliği birliklerinin görevlendirilmesi gerektiğini” söyledi. Karakaçanov Akdeniz üzerinden Avrupa’ya gelenlerin çoğunluğunun ekonomik göçmen olduğunu savundu ve “Takibata uğramış değiller, hayatlarının korunmasına muhtaç değiller. Sadece zengin bir Batı ülkesinde yaşamak istiyorlar” diye konuştu.

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe
Bu haber 1038 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()