Buca Üzüm Bağı’ndan bereket fışkırıyor

Buca’nın sembolü olan üzümü kurduğu 13 dönüm üzüm bağıyla topraklarına geri döndüren Buca Belediyesi, ikinci hasada hazırlanırken kısa zamanda gelişip serpilen asmalar bereketiyle yüz güldürüyor. Geçtiğimiz yıl yapılan ilk hasatta yaklaşık 1,5 ton üzüm veren Buca Belediyesi üzüm bağlarından bu hasat sezonunda 6 ton gibi yüksek rekolte bekleniyor.

05 Mayıs 2018 - 10:04

Buca Belediyesi’nin üzüm üretimini canlandırmak, bağ kültürünü yaşatmak ve kentin kaybolan değerlerini yeniden hayata döndürmek amacıyla yaklaşık 3 yıl önce 1450 asma fidesiyle kurduğu üzüm bağından adeta bereket fışkırıyor. Buca Belediyesi’nin Kaynaklar bölgesinde kurduğu 13 dönümlük bağ sayesinde topraklarına kavuşan üzüm asmalarını salkımlar sardı. 

6 ton rekolte bekleniyor 

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Bağ Bozumu Şenliğiyle ilk hasadı yapılan ve yaklaşık 1,5 ton mahsul alınan Buca Belediyesi üzüm bağlarından yeni sezonda yaklaşık 6 ton rekolte bekleniyor.

6 çeşit üzüm yetişiyor

Kaynaklar bölgesinde yaklaşık 13 dönümlük alana kurulan Üzüm Bağı’nda Ege Bölgesi’nde yetişen çeşitlerden Mevlana Karası, Pembe Gemre, Osmanca ve Kozak Siyahı, Buca Rezakisi ile Sultaniye çeşitleri yetiştiriliyor.  Üzüm Bağı’nda yetişen üzümlerin sofralık, kurutmalık ve şaraplık olarak değerlendirilmesinin yanında pekmez, pestil, köfter, sucuk ve ezme gibi ürünler de üretilecek.

 

Bu haber 1763 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()