Buca' nın Roman Bandocuları Dertli

2016 yılında gerçekleştirilen ''Yerel Olanakların Etkinleştirilmesi Yolu İle Roman Bandosu Kurulması Projesi''kapsamında Buca Belediyesi bünyesinde kurulan Roman Bandosu üyeleri sorunlarını bir basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaştılar.

16 Aralık 2017 - 16:35 - Güncelleme: 16 Aralık 2017 - 17:25

AB Projesi kapsamında kurulan bandonun proje süresinden sonra da Buca Belediyesi’ nde istihdam edileceği sözünün tutulmamasına isyan eden müzisyenler, proje sürecinde de ücret alamadıklarını ve sigorta girişlerinin de yapılmadığını iddia ediyorlar.

Proje faaliyet planında kendilerinin istihdam edileceği olmasına rağmen proje bitiminde sadece günlük sigorta ve etkinlik başı ücretlendirmeyle çalışmalarının teklif edilmesini kabul etmeyen Roman Bandosu üyeleri kendilerinden habersiz bir şekilde Buca Belediyesi’ nin şirketi Bucamar tarafından sigorta girişlerinin yapıldığını sonradan öğrendiklerini belirttiler.

Bu süreçte CHP’ nin Roman Milletvekili Özcan Purcu’ nun da kendilerini yalnız bırakmasından ve konuya gerekli ilgiyi göstermemesinden dolayı üzüntü duydularını belirten Roman Bandosu üyeleri CHP İl Başkanlığı' nı, CHP İzmir Milletvekillerini, CHP’li Belediye Başkanlarını, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ı ve  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sunulan istihdam olanaklarının iyileştirilmesi için kendilerine destek olmaya ve davet etti.

Levent Piriştina Ne Demişti?

Buca Belediye Başkanı Piriştina ise yaptığı açıklamalarda proje kapsamında ellerine geçen paranın tamamının projeye harcandığını belirtmiş ve Roman vatandaşlara devletin önerdiği 3 istihdam tipinden birini olan geçici istihdam modeli kapsamında verdikleri sözü tutmak için çaba gösterdiklerini vurgulamıştı.

Ayrıca Piriştina yaptığı açıklamada Buca Belediyesi bünyesinde 18 bandocu için ne yer, ne ihtiyaç ne de maddi imkan olmadığının da altını çizmişti.

Bu haber 1136 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()