Bornova Belediyesi kurslarında öğrendiklerini sergilediler

Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda eğitim alan Bornovalılar, sahneye çıkmanın ve eserlerini sergilemenin heyecanını yaşadı. Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’ndaki yıl sonu kursiyer gösterilerinin galasında Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da seyirciler arasında yer alarak sahne heyacanı yaşayan Bornovalıların yanında yer aldı.

05 Mayıs 2018 - 09:50

Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda eğitim alan kadın-erkek, yaşlı-genç-çocuk binlerce Bornovalı, sahneye çıkmanın ve eserlerini sergilemenin heyecanını yaşadı. Tüm branşlardan kursiyerlerin yer aldığı Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’ndaki gala gecesi halk oyunları kursiyerlerinin harmandalı gösterisiyle başladı. 

Müzik ziyafeti


Türkülerden, latin danslarına Bornova Belediyesi’nin açtığı onlarca kursun en güzel sunumlarının ve kareografilerinin yer aldığı gecede, keman, gitar, piyano, kanun, ritim, yan flüt ve klarnet sesleri Büyükpark’ın her yerinde duyuldu. Çocuk korosunun da birbirinden güzel şarkıları seslendirdiği Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu’nun sahnesinde eğitmenler de enstrümanlarıyla müzik ziyafeti sundu.

Bornova Belediyesi Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’na katılan kursiyerlerin yılsonu gösterileri 4, 7, 10 ve 15 Mayıs tarihlerinde, Ayfer Feray Açıkhva Tiyatrosu’nun yanısıra Uğur Mumcu Kültür Merkezi ve Pınarbaşı Kültür Merkezi’nde de sanelenmeye devam edecek. Yıl sonu kursiyer gösterilerinin saat ve detaylı yer bilgileri www.bornova.bel.tr adresinden edinilebilecek.

İnsana yatırım

Kursiyerlerin sahne heyecanına ortak olan Başkan Olgun Atila, Bornovalıları açtıkları kurslardan yararlanmaya davet ederek, “Bornovalıların yeteneklerini keşfedip kendilerini geliştirme imkanı buldukları hobi ve beceri edindirme kurslarımızı fiziki yatırımlar kadar önemsiyoruz. Çünkü en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Yoğun ilgi gören kurslarımızın sonuçlarını sahnede görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.


Kurs merkezleri ve verilen kurslar:

Bornova Merkez: Bağlama, gitar, piyano, keman, yan flüt, seramik, resim, satranç, takı tasarım, el sanatları, fotoğrafçılık, halk oyunları, bale, zumba, latin dansları, çocuk korosu, kadın korosu, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği.

Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri: Bağlama, gitar, piyano, keman, resim, satranç, el sanatları, bale, zumba, çocuk korosu, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, takı tasarım.

Altındağ Atatürk Kültür Merkezi: Bağlama, piyano, keman, resim, satranç, bale, takı tasarım, el sanatları, zumba, çocuk korosu.

Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi: Resim, takı tasarım, el sanatları, satranç, gitar.

Engelsiz Yaşam Merkezi: Kadın Korosu.

Cumhuriyet Evi: Keman, gitar, darbuka, kanun, resim, satranç

Pınarbaşı Kültür Merkezi: Satranç, resim, gitar, el sanatları, takı tasarım, keman, bağlama, çocuk korosu.
 

Bu haber 1329 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()