Bitkisel yağlara dikkat!

Türkiye genelinde doktor, eczacı ve sağlık profesyonellerine aromaterapi eğitimleri veren Uzm. Eczacı Hülya Kayhan Eryılmaz, Aydın’daki eğitimde önemli uyarılarda bulundu. Eryılmaz, annelerin bebeklerinde doğru bitkisel yağları kullanması gerektiğini anlattı.

15 Ocak 2018 - 09:57

Aydın Eczacı Odası ve Çevreci Eczacılar Kooperatifi işbirliğinde Aydın Anemon Otel’de düzenlenen Aromaterapi Eğitimi düzenlendi. Eğitimi veren Aromaterapi markası Art De Huile’nin kurucusu Uzm.Eczacı Hülya Kayhan Eryılmaz,  aromaterapinin çok geniş kullanım sahası olduğunu söyledi Çocukları bakterilerden, enfeksiyondan, şu an yaygın olarak görülen epidemik hastalıklardan korumada aromaterapi ürünlerini çok sık kullandıklarını anlatan Eryılmaz, “Bebekler ve küçük çocuklarda pişik ve gazın tedavisinde tıbbi yağlar kullanılıyor. Bu ürünlerin yatak yaralarında, yanıklarda çok güzel sonuçları var. Evde ilkyardım dolabında bulundurulması gereken yağlar var. Yanık oluştuğunda doğru dozda kullanılacak lavanta yağı yara oluşmasına engel olabilir” diye konuştu

Aromaterapi ürünlerinin çocuklarda ve bebeklerde, hangi yaş grubunda/ayda,  hangi dozda verileceğinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Eryılmaz, “Anneler doğru bitkisel yağ kullanmadıklarında bebeklerine zarar verebiliyorlar. Örneğin anneler gaz sancılarını önlemek için Acı Elma Yağını kullanıyorlar ancak yağın nelere sebep olabileceğini bilmiyorlar.  Acı Elma Yağı içeriğinden ‘tuyon’ maddesinden dolayı çok dikkatli kullanılması gereken bir yağdır. Doğru olanı Salvia Sclarea adlı farklı bir adaçayı bitkisidir. Bu bitkinin yağını yine de çok çok az, bir iki damla oranında, bir sabit yağ ile karıştırılarak kullanmak gerekiyor”

ÇEKOOP ; “Doğru Ürün ile Doğru Sonuçlar”

Aydın Eczacı Odası Genel Sekreteri Yüksel Şekerci, Aydın’daki eczacı ve doktorlar için Aromaterapi eğitimine ilginin çok büyük olduğunu belirterek, “Modern tedavi ve ilaçlarla oluşan yan etkiler oluşmuyor. Modern tıpta sonuç alınamayan vakalarda, aromaterapi ürünleri ile çok iyi iyileşme sağlanabiliyor” diye konuştu. Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Seval Ünlüerler ise şunları söyledi : “Çevreye ve kişiye zarar vermemeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşu olarak, insana ve çevreye zarar vermeyen Art De Huile marka ürünleri destekliyoruz. Doğru ürünün kullanarak doğru sonuçlar elde ediyoruz. Hülya Hanımın destekleriyle bu uygulamaları bilen eczacı sayısı daha da artacaktır. Hülya Hanıma ve Aydın Eczacı Odası yetkililerine teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalarımızın devamı gelecek” dedi.

Bu haber 3857 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()