Bir Baba Hamlet’e tam not

27 Mart Dünya Tiyatro Günü kutlamaları kapsamında Münir Özkul Tiyatro Günleri düzenleyen Gaziemir Belediyesi, Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu’nun sahneledikleri ‘Bir baba hamlet’ oyununu seyirciyle buluşturdu. Başkan Şenol: “Sanata ve sanatçıya desteğimiz devam edecek”

27 Mart 2018 - 11:11

Sanat ve sanatçıyı halkla bir araya getirerek özgür bir sahne yaratan Gaziemir Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü özel etkinlikle kutluyor. Belediyenin Dünya Tiyatro Günü’ne özel düzenlediği ve dört farklı oyunun sahneleneceği Münir Özkul Tiyatro Günleri kapsamında Baba Sahne oyuncuları Bir Baba Hamlet oyunuyla seyirciyle buluştu. Sebestıan Seıdel’in kaleme aldığı, Yücel Erten’in Türkçe’ye çevirdiği oyun Şevket Çoruh ile Murat Akkoyunlu’nun muhteşem oyunculuklarıyla sahneye taşınıyor. Emrah Eren’in yönetiminde Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, eşi Birsen Şenol, meclis üyeleri ile tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi.  
Günümüz ekonomik, politik, sosyal koşullarını eleştirel bir dille ele alan oyunu mükemmel bir performansla sergileyen Baba Sahne oyuncuları Şevket Çoruh ile Murat Akkoyunlu’yu izleyiciler dakikalarca ayakta alkışladı. Oyun sonunda sahneye çıkan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Baba Sahne oyuncularına teşekkür etti. Sanata özellikle tiyatroya büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Şenol, “Sanata ve sanatçıya desteğimiz artarak devam edecek” diye konuştu. Şevket Çoruh ise “Bizi Gaziemirli seyirciyle buluşturan sanat dostu abim,  Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum” dedi. 

Oyun hakkında
Kalaslarından dekor, heveslerinden oyun yapmak üzere yola çıkmış iki cüretkar oyuncu, kendilerine kurban olarak Shakespeare'in başyapıtı Hamlet'i seçmişlerdir. Can siperane bir cesaretle seyircinin önünde buna yeltenirler ama kısa sürede temsil can havline dönüşür. Biri, oyunculuk için istediği ortamı bulamadığı anlaşılan Shakespeare uzmanı gibi davranan yarım porsiyon aktör; diğeri de şarkı söyleme hevesiyle sürekli müzikallerden dem vuran bir şaşkın…Eli yüzü düzgün, başı sonu belli, dört başı mamur, babalar gibi bir Hamlet düşlerlerken, ortaya çıkan kepazelik "Bir Baba Hamlet"e dönüşür.Sebastian Seidel'in komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten'in usta işi çevirisi ve Baba Sahne'nin babacan yorumuyla bu toprakların tiyatro geleneğine de göz kırpan "Bir Baba Hamlet", tiyatro yapma aşkının başdöndürücü güzelliği ile aptallaştırıcı büyüsüne ayna tutuyor.

Bu haber 1163 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()