Bayraklı Belediye Başkanı: "Esefle kınıyorum!"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Özkanlar Pazaryeri sorununu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na taşıyanlara ateş püskürdü.

21 Şubat 2018 - 11:46

Egetürk TV’de Gazeteci Müslüm Karaaslan’ın hazırlayıp sunduğu “Kamuoyu” programında değerlendirmelerde bulunan Karabağ, “Bu konuyu Genel Başkan’a taşıyanları esefle kınıyorum” dedi. Programda İller Bankası payının yüzde 40’ının Büyükşehir Belediyesi’ne gittiğini ve bunun çok fazla olduğunu da dile getiren Başkan Karabağ, “Yüzde 15 yeter” açıklamasında bulundu. Karabağ ayrıca, AKP’nin Bayraklı’yı alma projesinin devam ettiğine de dikkat çekerek özellikle yüksek oy aldıkları Manavkuyu ve Mansuroğlu mahallelerinin sınırlarını bölünmesine yönelik çabaların olduğunu ifade etti ve referandum çağrısında bulundu. Eskiden İzmir denince Saat Kulesi’nin akla geldiğini ancak şimdi İzmir denince Bayraklı’nın öne çıktığını da vurgulayan Karabağ gündeme damga vuracak açıklamalarda bulundu. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, önceki akşam Egetürk TV’de Gazeteci Müslüm Karaaslan’ın hazırlayıp sunduğu Kamuoyu programına konuk oldu. Programda birbirinden ilginç açıklamalarda bulunan Karabağ’a Bayraklılı vatandaşlar öneri, eleştiri ve sorularını yöneltirken, İzmirli gazeteciler de sorularıyla programa katkıda bulundular.

Bu konuyu Genel Başkan’a taşıyanları esefle kınıyorum
Son günlerde gündemdeki yerini koruyan Özkanlar Pazaryeri’ne ilişkin
değerlendirmelerde bulunan Başkan Karabağ, 2012 yılından beri süren hukuk mücadelesi sonucu bu pazarın kaldırıldığına dikkat çekti. Karabağ, “ ‘Hasan Karabağ durduk yerde bu pazarı niye kaldırdı’ diyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil. Özkanlar Pazaryeri 2012den beri süren hukuki mücadele. Bir vatandaşımızın açtığı dava ve mahkeme kararıyla, Danıştay’ın da
onaylamasıyla kaldırıldı. Biz de başka yer bulamadık. Parkları bozup pazaryeri yapamazsınız, sosyal tesisleri bozup pazaryeri yapamazsınız. Bornova sınırındaki viyadüğü önerdik. Bornova Belediye Başkanı’mızın o konuda biraz defans yapıyor. Anlaşılırsa pazar yeri oraya taşınır. Mahalle arası pazarlar akıl işi değil. Pazarcılar Odası Başkanı Sayın Hamdin Bey’in konuyu Genel Başkan'a kadar taşıması doğru değildi. Geldi, konuştuk. Benim bu işi keyfi kararla yapmadığımı, zaruretten doğduğunu biliyor, çaresizliği biliyor. O da çaresizlikle gitmiş Genel Başkan’a. Ancak ne olursa olsun, Türkiye'nin bu kadar sorunu varken Özkanlar Pazaryeri’ni Genel Başkan’a taşıyanları buradan esefle kınıyorum” dedi.
Büyükşehir payları yüzde 15’e düşürülsün
Bayraklı Belediyesi’nin kısa sürede kurulmasına karşın önemli başarılara imza attığını vurgulayan Başkan Karabağ, ilçe belediyelerin yetkilerinin ve İller Bankası paylarının da arttırılması gerektiğini savundu. Karabağ, “ Bayraklı Belediyesi, kısa zamanda kurulmuş bir belediye olarak, dar imkanlara rağmen kendi hizmet binasını yapmış, şantiye binalarını atölyeleri yapmıştır. Bununla gurur duyuyorum. Gönül ister ki ilçe belediyelerin gelirleri artırılsın. İller Bankası payının yüzde 40'ı Büyükşehir'e gidiyor. Bu kadar olmaz. Yüzde 15 yeter Büyükşehir’e. İlçe belediyelerin gelirlerinin artırılması gerekir. Bu gelirler artarsa yatırımcı ilçe belediyeleri olur. Ayrıca ilçe belediyelerinin yetkilerinin de arttırılması gerekir.” Dedi.
Referandum yapalım
Bayraklı’da ilçe sınırlarının değiştirilmesine yönelik çabaların yine gündemde olduğuna da dikkat çeken Başkan Karabağ, bu konuda da referandum çağrısında bulundu. Karabağ, “AKP'nin Bayraklı'yı alma projeleri var. O kapsamda da Manavkuyu, Mansuroğlu gibi oy oranlarımızın yüksek olduğu mahalleleri bölme konusunda zaman zaman açıklama yapıyorlar.  Bunu hiç tavsiye etmem. Kendilerine güveniyorlarsa referandum yapalım. Soralım vatandaşlarımıza, Bayraklı’dan ayrılmak istiyorlar mı, istemiyorlar mı? Ayrılmak istiyorlarsa buyursunlar ayrılsınlar ancak bizde mutlu olduklarını düşünüyorum.” diye konuştu.
İzmir denince artık akla Bayraklı geliyor 
Programda, Bayraklı’nın dönüşen, gelişen yapısına da vurgu yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bu konuda da iddialı açıklamalarda bulundu. Karabağ, “Başka ilçelerdeki arkadaşlar beni yanlış anlamasın. Eskiden İzmir denince Karşıyaka, Konak Saat kulesi bunlar akla geliyordu. Şimdi İzmir denince artık Bayraklı akla gelmeye başladı. Hem sosyal faaliyetlerimiz, etkinliklerimiz , hem de yükselen yeni konutlar halkımızın dikkatini çekiyor. Cazibe merkezi konusunda ilerliyoruz, marka şehre doğru gidiyoruz. Türkiye’nin neresine giderseniz ‘İzmirli misiniz?’ diye sorduklarında ‘Bayraklı çok güzel işler yapıyor’ diyorlar. 29 Ekim’de 4 bin kişi zeybek oynadı, Atatürk’ün kalpaklı portresini oluşturdu. Bununla ödül aldık. Dünyanın her yerinden teşekkür aldık. Şimdi vatandaşlarımız önümüzdeki süreçte neler yapacağımızı soruyor. Beklentiler yüksek. Bu gidişle Anadolu Ateşi gibi büyük grup oluşturacağız, şehir şehir gezdireceğiz.” Dedi.

Bu haber 1389 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()