BAŞKAN UYAR; "KADINSIZ DEMOKRASİ OLMAZ"

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar CHP’nin Kadın Muhtarlar Buluşmasında konuştu. Uyar, siyasette daha fazla sayıda kadının olması gerektiğini vurguladı.

18 Ekim 2017 - 16:14 - Güncelleme: 18 Ekim 2017 - 16:30

BAŞKAN UYAR; “KADINSIZ DEMOKRASİ OLMAZ”

Ankara’da düzenlenen Kadın Muhtarlar Buluşması’nda konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Kadınlar siyasette daha fazla yer almalı, kadınsız demokrasi olmaz. Sesimizi daha güçlü çıkarmak lazım. Kadın meclis üyelerinin oranı yüzde 10. Kadın belediye başkanlarının da sayısı çok düşük. Dolayısıyla demokrasinin başladığı yer olan muhtarlık çok önemli bir müessesedir. Sizler çok önemli kadınlarsınız. Yaşadığınız kentin, yaşadığınız yerin lider kadınlarısınız. Ben inanıyorum ki kadın muhtarlarımız biraraya gelerek daha güçlü ses çıkaracaklardır” dedi.

TEKİN BİNGÖL’DEN BAŞKAN UYAR’A TEBRİK

Başkan Sibel Uyar, Kadın Muhtarlar Buluşmasında CHP  Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’e, iki yıl önce Urla’da gerçekleşen Urla Kadın Konferansları Kadın Muhtarlar Çalıştayı hakkında bilgi verdi. Bingöl ise, “Eğer siz bir yerel yönetici olarak herkese dokunmayı ilke edinirseniz birçok şeyi başarmışsınız demektir. Sibel hanım bunu çok iyi yapmış, Urla’da bir kadın muhtarlar çalıştayı düzenlemiş. İyiki Cumhuriyet Halk Partili kadın Belediye Başkanlarımız var. Sibel Başkanımızı bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Buluşmanın ikinci gününde kadın muhtarlara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; "Kadınların siyasette daha fazla yer alması gerekir. Kadınlar siyasete damga vurmak zorundadır. Kadınlar siyasete girdiği ölçüde siyasetteki ahlaki düzey yükselecektir. Kadınlar siyasete girdiği ölçüde tartışmalardaki düzey yükselecektir. Kadınlar siyasete girdiği ölçüde Türk siyaseti daha saygın bir yerde olacaktır" şeklinde konuştu.

Bu haber 927 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()